Verhoeff-Rollmanschool ontvangt voor de vierde keer het School op Seef verkeerslabel

De Verhoeff-Rollmanschool in Bodegraven heeft voor de vierde keer het felbegeerde School op Seef verkeerslabel ontvangen. Deze erkenning wordt toegekend aan scholen die zich actief inzetten voor verkeerseducatie en de verkeersveiligheid van hun leerlingen. De Verhoeff-Rollmanschool heeft bewezen dat zij de lessen goed heeft geborgd en zeer betrokken is bij de verkeerseducatie van haar leerlingen.
 

Naast de reguliere lessen besteedt de school ook veel aandacht aan praktijklessen. In elke groep krijgen de leerlingen jaarlijks een praktijkles van de verkeersleerkracht. Hierdoor leren de leerlingen niet alleen de verkeersregels, maar kunnen ze deze ook direct toepassen in de praktijk. De verkeersleerkracht zorgt ook voor actuele educatieve routes wanneer er veranderingen zijn in de schoolomgeving, zodat de leerlingen goed voorbereid zijn op de verkeerssituaties in hun directe omgeving.
 

Wethouder Kersbergen reikte het label uit aan de Verhoeff-Rollmanschool

De Verhoeff-Rollmanschool hecht ook veel waarde aan communicatie met betrekking tot de schoolomgeving. Samenwerking met andere scholen in de straat is hierbij essentieel. Door gezamenlijk op te trekken kunnen ze de verkeersveiligheid in de omgeving van de scholen verbeteren. De school heeft dan ook nauw samengewerkt met andere scholen om de verkeerssituatie rondom de scholen te verbeteren en te zorgen voor veilige schoolroutes. 

De uitreiking van het verkeerslabel vond plaats op 21 april 2023, tijdens de start van de Koningsspelen. Wethouder Kersbergen reikte het label uit aan de Verhoeff-Rollmanschool als erkenning voor hun inzet op het gebied van verkeerseducatie en verkeersveiligheid. De school is trots op het behalen van het verkeerslabel en zal zich blijven inzetten voor een veilige schoolomgeving en goed verkeersonderwijs voor haar leerlingen.
 

Verkeerseducatie is van groot belang voor de ontwikkeling van verantwoordelijke en veilige verkeersdeelnemers. Scholen spelen hierin een belangrijke rol en het verkeerslabel van School op Seef is een waardevolle erkenning voor scholen die zich hier actief voor inzetten. De Verhoeff-Rollmanschool in Bodegraven heeft met trots het verkeerslabel ontvangen en zal zich blijven inzetten voor verkeersveiligheid en verkeerseducatie voor haar leerlingen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter