Een paar deuren verderop, maar nog steeds in het dorp

De grootschalige verbouwing waarbij de ruimte van de buren (TerStal) werd toegevoegd lijkt nog maar net achter de rug. Toch staat er opnieuw een verbouwing op stapel bij Jumbo Jim Koster op de Miereakker in Reeuwijk-Brug. “Op 9 en10 mei zijn we twee dagen dicht en wordt ons kassaplein aangepast”, vertelt bedrijfsleider Denise Rustwat.

“De servicebalie verhuist naar het midden van de ruimte en er komen acht ‘self-check-out-‘kassa’s. Aangevuld met twee ‘normale’ lijnkassa’s”, voegt Denise daaraan toe. Verder gaat het vooral om cosmetische aanpassingen. “We hebben geen plannen om in meters uit te breiden, maar we streven er natuurlijk wel naar ons assortiment en het winkelgemak voor onze klanten te blijven optimaliseren.”

Geen grootschalige veranderingen. Wel de nodige consequenties. Onder meer verdwijnt ‘het postkantoor’ uit de Jumbo. “We verwerken hier dagelijks zo’n 130 postpakketten. Die slaan we normaal gesproken op achter onze servicebalie. Nu we gaan verbouwen is die ruimte er niet meer, maar voordat we aan de slag gingen met de bouwtekeningen wilden we eerst zeker weten dat het PostNL-punt voor Reeuwijk-Brug behouden bleef” Het verhuist nu naar Kaars Schoenenhuis. Op de andere hoek van het winkelcentrum. De postbussen blijven overigens wel in de Jumbo aanwezig.

Al snel stapten Rianne en Gerard Kaars naar voren. “Ook wij waren van mening dat deze service behouden moest blijven in het dorp. Bovendien hoeven we niet eens zoveel aan te passen in de winkel”, legt Rianne Kaars uit. Op het gebied van personeel verwacht Rianne geen problemen. “De persoonlijke aandacht en service blijft bij ons centraal staan. Dat geldt zowel voor iemand met een pakketje of een brief als voor onze klanten die langskomen voor de laatste schoenenmode of een reparatie.” De ervaring van de Jumbo leert overigens dat het ‘spitsuur’ vooral plaatsvindt aan het eind van de middag. Bij ons zijn dat doorgaans juist de rustige uren. Helaas verdwijnt wel de mogelijkheid om pakketten en post te halen of te brengen na 18:00 uur. Dan zijn wij namelijk gesloten.”

Overigens verdwijnt bij de Jumbo niet alleen het PostNL punt. Ook de stomerij gaat weg. “Dat wat geldt voor postpakketten, gaat natuurlijk ook op voor de opslag van de stomerij. Gelukkig zit er op het West plein ook een stomerij” laat Denise Rustwat weten, “zodat onze inwoners nog steeds zowel voor de post als de stomerij gewoon in ons dorp terecht kunnen.”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp