Goudse roeiers dwingen kwalificatie af voor de NK skiff

Bente, Hugo en Timme hebben zich tijdens de Bosbaan Voorjaarsregatta op 15 en 16 april weten te kwalificeren voor de Nederlands Kampioenschappen skiff, komend weekend op de Bosbaan. Daarnaast wonnen Dauwe, Thijs, Timme, Mees en Ruben de gestuurde dubbelvier voor jongens tot en met 16 jaar (J16).

De Bosbaan Voorjaarsregatta, 1 week voor de NK skiff, is een plaatsingswedstijd. Alleen de snelste 24 skiffeurs mogen meedoen met de NK. De wedstrijd bestaat uit een tijd race over 1900m, waarvan de 6 snelsten de A-finale varen, de nummers 7 t/m 12 de B-finale, etc. De roeiers in A-, B- en C-finale plaatsen zich sowieso voor de NK. De nummers 19 t/m 30 worden verdeeld over twee herkansingsraces, waarvan de eerste drie van elke race zich plaatsen voor de NK.

Daarnaast zijn er tijdens deze regatta ook nog wedstrijden voor grotere ploegen.

Hugo (15 jaar) werd zaterdag 6e in de tijdrace en plaatste zich daarmee voor de A-finale, en dus voor de NK. Daarin werd hij 4e. Timme (15) werd 23e in de tijdrace en plaatse zich voor de herkansingen, waarin hij keurig 3e werd, wat ook NK kwalificatie betekent. Thijs, Mees en Dauwe, allen 14 jaar, lukten het niet om bij de eerste 24 te komen. Samen met Timme en gestuurd door Ruben, wisten zij zich zondag te revancheren door de J16 dubbelvier te winnen in een uitermate spannende race.

Bente werd zondag na een uitstekende tijdrace 17E en dus plaatsing voor C-finale en NK. In de C-finale wist zij nog een plaatsje te stijgen, waarmee ze zich als 16e kwalificeerde voor de NK.

Na rijp beraad hebben de coaches besloten om alleen Hugo en Bente komend weekend aan het NK te laten deelnemen. Timme dit jaar nog niet, maar zijn tijd komt zeker nog wel.