Voldoende is niet goed genoeg in deze fase

Wedstrijd EMM’21 – RVC’33

De onverbiddelijke streep die de onderste ploegen buiten de tweede klasse moet houden is na zaterdagmiddag 15 april toch wel weer wat dikker geworden. Als vandaag als examen zou worden gezien, was het team van RVC \’33 helaas gezakt. Op teveel plekken was wat minder dan verwacht mocht worden op grond van de afgelopen wedstrijden en wat gezien moet worden om directe degradatie af te wenden.

Met de beschikbare spelers is er opnieuw een team het veld in gestuurd met duidelijke opdrachten in de vertrouwde speelwijze. En gelukkig weer met de complete staf! In het begin werd de verwachte storm goed opgevangen en was er nog niet veel aan de hand. Tot in de 19-de minuut een verkeerde keuze werd gemaakt (waarvoor gewaarschuwd was) en de spits kon profiteren en de 1-0 binnenschieten. Zelf kon RVC daar aan de bal niet al te veel gevaar tegenover zetten bij eigen balbezit. Vooral slordigheid en gemakzucht leken hier de oorzaak van.

Wat gezien de stand en de ervaringen van de laatste wedstrijden onbegrijpelijk lijkt. Bij 1-1 werd een goede voorzet van Dirk-Jan bij de tweede paal ingeschoten door Mark en op miraculeuze wedstrijd verdween de bal via de binnenkant van de paal en de onderkant lat uit de goal. Uit de tegenstoot moest Stefan handelend optreden bij een 1 op 1-situatie. De 36-ste minuut werd een lange bal fout ingeschat en ditmaal moest Stefan het antwoord schuldig blijven waarmee de ruststand van 2-0 werd bereikt.

Na rust bleef het spelbeeld grotendeels gelijk. Het heilige vuur van het moeten was niet bij iedereen even duidelijk zichtbaar. En dan komt RVC’33 ten opzichte van grotere clubs (qua aantal selectiespelers) simpelweg tekort. Dan is het leuk om te horen, dat clubs weten dat ze niet zomaar van RVC’33 winnen, maar die complimenten leveren geen punten op. In het laatste kwartier was er duidelijk zichtbaar dat de wil niet in Reeuwijk was gebleven. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen ESTO. Los van de competitie natuurlijk een wedstrijd op zichzelf. Misschien helpt het derbygevoel om met de juiste intenties de strijd beter aan te gaan dan vandaag. In welke samenstelling dan ook en op welke positie dan ook.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp