Scouts van scoutinggroep Bolaro plaatsen zich voor Landelijke Scoutingwedstrijden

Afgelopen weekend hebben de Scouts van scoutinggroep Bolaro uit Bodegraven deelgenomen aan de Regionale Scoutingwedstrijden in Bentveld. Het was een zonnig weekend vol avontuur en uitdaging op kampeerterrein Het Naaldenveld, waar driehonderd scouts in de leeftijd van 11 tot 15 jaar in groepjes tegen elkaar speelden. Naast de leuke activiteiten, wedstrijden en spellen die werden gespeeld, werd er zelfstandig gekampeerd en gekookt op een van de subkampen, terwijl er ondertussen een heuse verdwijning van een sprookjesfiguur moest worden opgelost in het thema ‘crime scene investigation’.

De sfeer was geweldig en de groepjes hebben fantastisch werk geleverd. De Scouts sleepten namelijk de 2e, 4e en 12e plek binnen, waardoor er 2 groepjes tijdens het Pinksterweekend mee kunnen doen met de Landelijke Scoutingwedstrijden. Het winnende groepje zal samen met de rest van de top-zes deelnemen aan de Landelijke Scoutingwedstrijden die met Pinksteren worden gehouden in Baarn.
 

Het weekend was gevuld met uitdagende activiteiten, zoals een postenspel met kabelbaan en CSI-opdrachten als het zoeken van onzichtbare sporen met ultraviolet licht. Ook was er een hike door de omgeving van Aerdenhout en bezochten de kinderen ’s avonds een spectaculair thematheater in de grote kampvuurkuil. Alles werd georganiseerd en begeleid door zo’n 150 scoutingvrijwilligers uit de gehele regio.
 

Marije Berger, verantwoordelijk voor de puntentelling, is trots op de prestaties van de Bodegraafse Scouts. Ze geeft aan dat het lang geleden is dat de Voorhouters zo hoog eindigden bij de jaarlijkse wedstrijd. “Alles wordt gejureerd, van thema-aankleding tot en met het koken van hun eigen maaltijd en de samenwerking bij de spellen. Dat levert elk jaar weer leuke verrassingen op in de eindstand.”
 

Pim de Jong, coördinator van scoutinggroep Bolaro, is trots op alle Scouts die hebben deelgenomen aan het weekend. “Ze hebben allemaal hun best gedaan, maar het belangrijkste is dat ze het naar hun zin hebben gehad. We kijken nu al uit naar de Landelijke Scoutingwedstrijden en zijn ervan overtuigd dat het daar ook weer een geweldig spektakel gaat worden.”
 

Naast de prestaties van de Scouts werden er bij de afsluiting ook een aantal vrijwilligers in het zonnetje gezet, waaronder René van ‘t Hof, Rick Vellekoop en Tim van de Laarschot voor hun inzet in de afgelopen 5 edities van dit evenement.
 

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd weekend en is trots op de inzet en het enthousiasme van alle deelnemende Scouts en vrijwilligers. Berger zegt: “Het is geweldig om te zien hoe deze jonge mensen hun grenzen verleggen en kunnen samenwerken.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp