Mooie familievoorstelling ‘De Klokkenluider van de Notre Dame (6+)’ in de meivakantie

Kom gezellig met je (o)pa, (o)ma, vrienden en vriendinnen in de meivakantie naar het Evertshuis, hét leukste theater van Bodegraven. Op woensdag 3 mei is de prachtige familievoorstelling ‘De Klokkenluider van de Notre Dame (6+)’ te zien. Een grappige, eigenwijze bewerking van het klassieke verhaal van Victor Hugo. Een helder verhaal, met prachtige poppen en een fantasie prikkelend decor gespeeld door Ila van der Pouw.

Het verhaal

In de beroemde kathedraal van Parijs, de Notre Dame, woont Quasimodo. Ieder uur hangt hij aan de enorme touwen om de zware klokken te luiden. Quasimodo is niet bepaald moeders mooiste. En daarom blijft hij binnen. In de kerk, waar hij de baas is en zich veilig voelt. De waterspuwers maken het hem niet makkelijk met hun grappen, maar toch hebben ze Quasimodo in hun hart gesloten. Want Quasimodo heeft dat hart op de juiste plek. Dat weet ook Juliette, de straatkat van de Notre Dame, zijn beste vriendin. Ze vertelt hem alles wat er in de stad gebeurd. Overdag repeteert het nonnenkoor en veegt Marie, de schoonmaakster, de kerk aan. Het leven is overzichtelijk.

Maar dan slaat een kermis haar tenten op rond de kathedraal. En danst er zomaar iemand de kerk en zijn leven binnen. Wat doet Esmeralda in de kathedraal? Is ze niet bang voor de klokkenluider? In de beslotenheid van de kerk ontstaat er een bijzondere vriendschap met een wel heel onverwachte wending.

Ila van der Pouw is de klokkenluider. Haar medespelers? Een danseres en zoals altijd, haar prachtige poppen. Ila neemt je mee in de wereld van de klokkenluider en dat het magisch wordt kun je rustig aan haar overlaten.

De voorstelling op woensdag 3 mei begint om 14.00 uur, kaartjes kosten € 11,50. Voor meer info of het reserveren van kaarten zie www.evertshuis.nl

Praktische informatie

WOENSDAG 3 MEI 2023

‘De Klokkenluider van de Notre Dame (6+)’ door Ila van der Pouw

JEUGD & FAMILIE

AANVANG: 14.00 uur

ENTREE: € 11,50

Locatie: Theaterzaal Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter