Het Kaasmuseum/VVV bestaat 1 jaar

Deze week viert Het Kaas Museum en VVV in Bodegaven haar 1-jarig bestaan. De locatie op de Marktstraat in het centrum van Bodegraven is makkelijk te vinden door bewoners, regionale bezoekers en toeristen. “Naast veel dagtoeristen en gasten van Landal die het museum bezoeken, zien we ook veel lokale bewoners die even binnen komen lopen voor informatie of een cadeau. De combinatie van Het Kaas Museum en de VVV op één plek werkt heel erg goed en versterkt elkaar.”, legt locatie coördinator Scarlett Wolthuis uit. “In het VVV voorzien we de bezoekers van alle regionale informatie en proberen ze daarom juist binnen de regio te houden.”

Bezoekersaantallen

Veel Bodegravers kwamen het afgelopen jaar even een kijkje in het museum brengen, onder andere tijdens de Najaarsmarkt. De meeste objecten hadden toen echter plaats gemaakt voor de Kaas- en Bloemenshow. Maar het waren met name de bezoekers van buiten de regio die zowel het museum als de VVV bezochten. Inmiddels zijn er meer dan 3.500 bezoekers geweest; een mooi aantal dat conform de verwachting voor het eerste jaar ligt. Daaronder zijn ook een flink aantal groepen die het museum steeds meer weten te vinden, zoals bedrijfsuitjes, groepen ouderen, schoolklassen en familiegroepen. Zij worden rondgeleid door één van de enthousiaste en kundige vrijwilligers.

Aanvulling objecten

Het afgelopen jaar zijn er steeds meer objecten toegevoegd om een bijdrage te leveren aan de onderdelen van het rijke verhaal dat in het museum verteld wordt. Er zijn een aantal unieke objecten in het museum te vinden, zoals een zeer oude kaas uit 1946, een kaasschrobmachine, de prachtige kaasbrik en ook de jurk van Kaaskoningin Annemieke Oskam is tentoongesteld.

Meerwaarde van het museum

“In dit museum delen we het DNA van Bodegraven en omstreken. Door middel van een rijk verhaal en interessante korte filmpjes willen we de lokale bewoners meer leren over de historie van kaas en de kaashandel in Bodegraven.”, aldus Diederik Vergeer, voorzitter van het bestuur van Het Kaas Museum. “We hebben nu ook een heel leuk programma voor scholen geïntroduceerd en hopen dat elke school uit de gemeente een bezoek komt brengen om hun leerlingen alles te leren over hoe belangrijk kaas in onze regio was en ook nog steeds is.”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp