BZ&PC Heren 2 kampioen maar denkt na over promotie reserve Eredivisie

Afgelopen zaterdag speelde Heren 2 de kampioenswedstrijd tegen AZC Alphen. Voor het thuispubliek nam het team de kampioensschaal in ontvangst na een bewogen seizoen in de reserve 1e divisie landelijk. Promotie naar de reserve Eredivisie is voor de Bodegravers echter nog geen uitgemaakte zaak.

In een goed gevuld zwembad De Kuil speelde het tweede herenteam van BZ&PC Bodegraven de voorlaatste wedstrijd van de knotsgekke competitie, tegen ‘buurman’ AZC Alphen 2. De Alphense ploeg bezette de een-na-laatste in de competitie, terwijl de Bodegravers de eerste plek in de competitie innam. Het verschil op de ranglijst was in het water echter niet te merken, de neutrale toeschouwer werd een zeer gelijk opgaande wedstrijd gepresenteerd.

Meerdere keren nam BZ&PC, dat grotendeels zonder routinier Ton van Jaarsveld moest spelen, het initiatief, AZC wist zich echter op veerkracht terug in de wedstrijd te spelen. BZ&PC wist richting het einde uit te lopen naar 12-8 mede dankzij het zesde doelpunt van Pim Cluistra, AZC maakte het nog even spannend, maar kon niet meer voorkomen dat de 12-11 overwinning werd binnengesleept.

Door de overwinning op de Alphense buurman kon het kampioenschap officieel gevierd worden en ontvingen de Bodegravers de kampioensschaal uit handen van de al bijna 70-jaar vaste supporter Wim van Wensveen. Met het kampioenschap zou BZ&PC normaliter promoveren naar het hoogste niveau van Nederland voor 2e teams; de reserve Eredivisie.

Een scenario waar een goede maand geleden menig speler geen rekening mee hield. Ruim drie weken geleden konden namelijk nog vijf ploegen kampioen worden en stonden er vier daarvan boven de Bodegraafse equipe op de ranglijst. Den Haag, De Zaan uit Zaandam, SVH uit Hillegersberg en ZVL Leiden leden in de afgelopen weken bewust verlies of kwamen zelfs niet opdagen bij wedstrijden om zo promotie naar de reserve Eredivisie te ontlopen.

BZ&PC voldeed echter als enige wél aan haar sportieve verplichtingen. Aanvoerder Jos Beeuwkes daarover: ‘’We zagen dit bijzondere scenario al even aankomen, maar hebben gezamenlijk besloten om in tegenstelling tot andere ploegen het seizoen uit te spelen op een sportieve manier zoals dat in onze ogen hoort. Hoewel het een apart competitie einde is, zal het feest én onze inspanningen richting volgend seizoen er niet minder om zijn!’’

BZ&PC is momenteel in gesprek met de KNZB over de (on)mogelijkheden van promotie naar de reserve Eredivisie. Scott Scheerder van de waterpolocommissie daarover: ‘’We hebben onze situatie in een vroegtijdig stadium kenbaar gemaakt. De selectie is momenteel te smal, er stroomt geen jeugd door en er is dit seizoen al met man en macht gewerkt om het derde herenteam overeind te houden. Er zal dus een aantal spelers voor de lange termijn bij moeten, willen we volgend jaar naast Heren 1 (actief in 1e divisie, red.) een competitief en volwaardig Heren 2 in de reserve eredivisie afvaardigen.’’

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp