Atleten Sportclub Reeuwijk succesvol in Rotterdam Marathon

De marathon van Rotterdam is voor veel hardlopers de mooiste en daarom nam een flink aantal lopers van Sportclub Reeuwijk deel afgelopen zondag 16 april. Een tiental atleten was actief op het hoofdnummer, de volle 42 kilometer en 195 meter tot aan de finish op de Coolsingel. Zij hebben stuk voor stuk hun persoonlijk beste prestatie geleverd of verbeterd, dus de meeste atleten zullen tevreden terugkijken op de marathon. De snelste tijd was er voor Frans van Zuilen, die steady als altijd liep.

De Reeuwijkse atleet nam vorig jaar nog deel aan een extreme trail run over 100 kilometer, je zou bijna denken dat de marathon dan een eitje is. Hij snoepte ongeveer 2 minuten van zijn PR af en dat staat nu op 3 uur, 22 minuten en 48 seconden. Jorne van Ginkel mocht vanwege behaalde prestaties op andere afstanden in het afgelopen seizoen deelnemen met een wedstrijdlicentie en dus officieel meestrijden om het Nederlands Kampioenschap op de marathon. Tirza van der Wolf (in 2021 de eerste Nederlandse vrouw in de Rotterdam Marathon) was niet fit genoeg om deel te nemen, ook haar man Marc Cinjee liet deze marathon schieten.

Jorne finishte in een tijd van 3.27.39 maar was daar na afloop niet helemaal tevreden over. “Als ik kijk naar de dag zelf, dan overheerst op dit moment de teleurstelling. Toen ik in februari een snelle halve marathon liep, begon bij mij een tijd van rond de 3 uur als realistisch te leven. Helaas heb ik daarna een aantal domme fouten gemaakt die ervoor hebben gezorgd dat ik overtraind ben geraakt. De laatste anderhalve maand veel rust gehouden om fit aan de start te staan. Helaas daardoor te lang te weinig kilometers gemaakt, waardoor mijn benen vanaf 18 kilometer extreem begonnen te protesteren. Het loslaten van het 3 uur schema was mentaal zwaar. (…) Eén ding was alleen zeker: opgeven was geen optie, ik moest en zou de Coolsingel halen.” schrijft Jorne op Instagram.

Uiteindelijk snoepte hij toch 37 seconden van zijn PR af, hoewel dat niet was waarvoor hij was gekomen. Ook Erik Huisman (3.39.01), Lizette van Groningen (4.03.34), Raymon Epping (4.10.13) en Gijs Graveland (4.32.48) verbeterden hun PR. Voor Matthijs Muller (3.42.33), Wim van Meegdenburgh (3.44.35), Edmond v/d Voort (4.13.25) en Christian van Rosmalen (4.43.39) was het de eerste keer dat zij een marathon hebben uitgelopen. Op zaterdag namen D junior Sydney en master Raymon Epping deel aan de City Run. Sydney was zijn vader de baas in een PR van 21 minuten en 48 seconden. Raymon liep het opwarmertje over 4,2 kilometer in een PR van 22.44 minuten. Jolanda van Zuilen (53.24 PR), Jenny Verstegen (1.00.47 PR) en Richard Verstegen (1.01.28) liepen op zondag de kwart marathon, die eveneens op de Coolsingel finishte.

De marathonlopers zullen even moeten bijkomen van deze afstand, herstel trainingen doen en daarna weer nieuwe doelen stellen. Jorne heeft er alweer zin in: “De ervaring van de marathon van Rotterdam was geweldig (..)”. Hij gaat er alles aan doen om sterker terug te komen. Morgen mag hij dan misschien een beetje strompelen als hij voor de klas staat, maar dat hij de eerste 10 kilometer Arjen Robben op de hielen zat, zal toch best indruk maken op zijn leerlingen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp