Kort Haarlem wordt groener met 70 geveltuinen

In de wijk Kort Haarlem heeft de gemeente de afgelopen tijd 70 geveltuinen aangelegd bij inwoners die dat wilden. Het belangrijkste doel is om beter met de gevolgen van klimaatverandering om te gaan. Planten geven verkoeling als het heet is en laten het water bij een hevige regenbui beter wegzakken in de bodem. En dat nodig in deze versteende wijk.

Wethouder Michel Klijmij – Van der Laan (groen en duurzaamheid): “Ik ben heel blij dat zoveel bewoners uit Kort Haarlem meedoen met dit project en nu een geveltuin hebben. Het vergroenen van onze stad kunnen we als gemeente niet alleen, daar hebben we ook echt de inwoners bij nodig.”

Meer geveltuinen

Begin april werden alle 70 tuintjes aangelegd en waren ze klaar om te vullen door de bewoners. Later dit jaar kunnen ook de bewoners uit andere delen van de wijk een geveltuin krijgen. Dat gebeurt dan samen met de riolerings- en ophogingswerkzaamheden. Zo werken we aan een steeds groenere en prettige wijk om in te leven.

Informatieavond

Voor de eigenaren van een nieuwe geveltuin is een informatieavond georganiseerd. Daar hoorden ze van de tuinambassadeurs welke planten ze het beste kunnen kiezen. Ze kregen daarbij ook tips voor planten die goed zijn voor bijen, en het plaatsen van een regenton.

Gezonde en groene stad

Wij willen samen verder bouwen aan een gezonde en groene stad. Dit staat ook in ons bestuursakkoord Geef Gouda Door! We gaan de komende jaren 2 keer zo hard werken op het gebied van groen. Zo maken we Gouda steeds meer klimaatbestendig.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp