Iedere maand cursus ‘Desembrood’ op de Hortus Populus, een unieke locatie in Bodegraven.

Er gaat niets boven de heerlijke knapperige korst en luchtige onregelmatige structuur van vers gebakken desembrood. Die unieke smaak en textuur ontstaan omdat voor het rijzen van het deeg geen gebruik wordt gemaakt van traditioneel bakkersgist, maar van een moederdeeg: de desemstarter. Dat bestaat uit een papje van (volkoren)meel of bloem en water, waarin melkzuurbacteriën en natuurlijke gisten door natuurlijke fermentatie het werk doen. Door het deeg korter of langer te laten rijzen en te spelen met temperatuur en de verhouding ontstaan verschillende smaken brood.

Bij de Hortus Populus in Bodegraven kun je nu zelf aan de slag met desembrood. Je leert niet alleen desemstarter te maken, maar ook hoe je die kan onderhouden en hoe je daarmee verschillende soorten degen kunt maken en bakken. Kortom wil je de heerlijke geur van versgebakken desembrood ook in jouw keuken? Schrijf je dan snel in!

Natuurlijke fermentatie, een proces van tijd en aandacht

Wat krijg je?

Natuurlijk koffie en/of thee, maar ook een heerlijke lunch met zelfgebakken brood. Daarnaast krijg je een gebakken brood, maar ook een desemstarter, materialen om thuis mee aan de slag te gaan en rijzend deeg om thuis te bakken.

Kosten: 75 euro, data: 13 mei / 10 juni / 1 juli / 5 augustus / 2 september / 7 oktober

Tijd: 9.30 – 14.30

Ben je met een groepje? Alternatieve data zijn mogelijk

Aanmelden via: annemiekbekker@graanunie.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter