Gouda gaat druk uitoefenen op Rijkswaterstaat: “overlast A12 moet aangepakt worden”

Bewoners roepen al jaren dat de berekeningen van Rijkswaterstaat niet kloppen. Die zijn namelijk gebaseerd op een rekenmodel en niet op daadwerkelijke metingen. Woensdagavond diende dan ook een motie in de gemeenteraad van Gouda die opriep samen met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en de provincie Zuid-Holland druk uit te oefenen op Rijkswaterstaat om de geluidsoverlast van de A12 op te lossen. Al jaren stelt Rijkswaterstaat zich op het standpunt dat op basis van aannames het geluid van de weg de normen niet zou kunnen overschrijven en dat ingrijpen niet nodig is.

Aanleiding tot de motie was een petitie die recentelijk werd aangeboden door de Werkgroep A12 aan de Goudse politiek. Maar liefst 1.758 bezorgde burgers hadden hun handtekening gezet om aandacht te vragen voor de overlast en de daaruit vloeiende gezondheidsklachten zoals slapenloosheid. Ook de gemeenteraad in Bodegraven-Reeuwijk nam recentelijk deze petitie in ontvangst,

Het kon dan niet uitblijven dat het unaniem aannemen van de motie door de Goudse Gemeenteraad met gejuich vanaf de publieke tribune werd ontvangen. “Een stap in de goede richting”, volgens de Werkgroep A12 die blij is met het behaalde succes. Toch zegt deze motie nog niets over een ander probleem. De overlast veroorzaakt door stikstof. Dat is voor een later moment. ” We zijn voor nu al blij met de druk op Rijkswaterstaat om met goede cijfers te komen en wat aan de schermen te doen.”

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp