Gouda Goed Bezig voor een gezonde jeugd

Gezonde jeugd die veel beweegt en ‘goed bezig’ is. Dat is het doel van Gouda Goed Bezig. Dinsdag 11 april ondertekenden wethouder Publieke Gezondheid Anna van Popering-Kalkman en kinderwethouder Romy Seppenwoolde de verlenging van Gouda Goed Bezig. Ook de komende 3 jaar gaat SPORT•GOUDA weer aan de slag met Gouda Goed Bezig. Samen met partners vergroten we de gezondheid van Goudse jongeren door allemaal projecten en activiteiten te organiseren op het gebied van gezonde voeding,  genoeg water drinken, beweging en slaap.

1e peutervierdaagse en rookvrije sportverenigingen

Gouda is al sinds 2014 een gemeente die de JOGG-aanpak (Jongeren op Gezond Gewicht) uitvoert. In  Gouda noemen we dit ‘Gouda Goed Bezig’.  Er is al veel bereikt in de afgelopen jaren. Zo is bijvoorbeeld de 1e peutervierdaagse gelopen en zijn er extra watertappunten in de stad gezet. Ballorig en Monkeytown Gouda zijn rookvrij, net als 80% van de Goudse sportverenigingen. Kinderen kunnen meedoen met het leefstijlprogramma Cool2Bfit. Op scholen worden gezonde broodtrommels gevuld en samen met oudereninstellingen soep voor de kinderen gemaakt. Tijdens de vakanties worden er altijd leuke sportieve activiteiten georganiseerd. Albert Heijn Gouda deelt dan gezonde snacks uit aan alle deelnemers. Houd de website van SPORT•GOUDA in de gaten voor de activiteiten in de meivakantie!

Wethouder Anna van Popering-Kalkman:
“We zijn heel tevreden met de samenwerking met Gouda Goed Bezig en met resultaten die inmiddels zijn behaald. Het sluit aan op de ambitie van de gemeente om meer aandacht te geven aan gezondheid en leefstijl.”

Kinderwethouder Romy Seppenwoolde:
“Ik vind het heel goed dat we kinderen gezonder willen maken. Op mijn school hebben we fruitdagen.  En we moeten gezond trakteren. Dat doet alleen nog niet iedereen! Ik zit op judo en ik fiets elke dag. Er is geen dag dat ik niet fiets!”

Gezonder eten in het Huis van de Stad

Samen maken we gezond gewoon. Daarom ondertekende wethouder van Popering-Kalkman op 11 april ook het landelijke ambitiedocument ‘Gezonder voedingsaanbod in gemeentehuizen en provinciehuizen’. In samenwerking met Promen (de vaste cateraar van de gemeente) wordt het eten in het bedrijfsrestaurant van het Huis van de Stad steeds gezonder en duurzamer.

Foto: Astrid den Haan

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp