Maai mei niet!

Net als vorig jaar worden ook dit jaar in de maand mei delen van onze openbare gazons niet, minder of beperkt gemaaid. Zo zetten we grasveldjes en gazons in bloei voor de bijen en andere insecten.

Onder de noemer Maai Mei Niet! worden bermen en grasveldjes minder gemaaid, zodat bloemen meer kans krijgen en bijen en andere insecten hiervan kunnen profiteren. Zelf kunt u ook meedoen, met uw eigen gazon. Want weet u dat er meer planten in uw gazon zitten dan gras alleen? Die komen tot bloei zodra u (een gedeelte van) uw gazon in bloei laat komen. Daar profiteren bijen en vlinders van. Dus doe mee, laat uw grasmaaier staan en creëer een gedekte tafel voor deze vrolijke zoemers! Wilt u er meer over weten? Volg dan het gratis webinar op 13 of 18 april om 19.00 uur, via www.maaimeinietnederland.nl.

De gemeente houdt, bij haar niet-maai-beleid, wel rekening met de veiligheid; zichtpunten bij kruispunten en drukke fietspaden worden wel wekelijks gemaaid en dat geldt ook voor speelplaatsen en trapveldjes. Ziet u ergens een stukje openbaar groen waar u van denkt dat het niet gemaaid zou moeten worden, of juist wel? Dat kunt u laten weten via jklomp@bodegraven-reeuwijk.nl. Dan kijken we samen wat er voor die locatie mogelijk is.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp