Brood is slecht voor watervogels

Op sommige plekken in de stad wordt veel brood in het water gegooid om de watervogels te voeren. Brood is niet geschikt als eten voor watervogels en ze kunnen er zelfs dood van gaan. Maar ook voor vissen, waterplanten en onderwaterdieren is te veel brood in het water niet goed. Daarom raden we u af om brood in het water te gooien.

Al het brood komt via de poep van de watervogels in het water terecht. Dit maakt het water groen en steeds minder helder. Vissen, waterplanten en onderwaterdieren gaan hierdoor eerder dood. Daarnaast zorgt te veel brood in het water ervoor dat giftige botulisme-bacteriën beter groeien. Eenden kunnen hierdoor verlamd raken en verdrinken. 

Brood over

Op en aantal plekken in de stad staan waarschuwingsborden bij het water. Toch merken de gemeente en de dierenambulance dat er nog steeds te veel brood in het water komt, waardoor dieren en planten doodgaan. Heeft u brood over? Gooi het dan niet in het water, maar maak er bijvoorbeeld nog iets anders lekkers van. Als het brood niet meer eetbaar is, doe het dan bij het gft+e afval, zodat er weer meststof voor planten van gemaakt wordt.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter