Robin de Haan op trainingsstage in Spanje

Sportclub Reeuwijk U20 junior atleet en middellange afstandloper Robin de Haan is op trainingsstage in Spanje. Hij vertrok op donderdag 6 april vlak vóór Pasen en is deze gehele week volop in training tot donderdag 13 april. De 17-jarige HBO student maakt deel uit van het MiLa (middellange afstandslopers) team van ATR, het Atletiek Trainingscentrum Rotterdam, dat topsport talenten uit de hele regio Rotterdam begeleidt. De groep van ATR is neergestreken in het Zuidspaanse Nerja.

In tegenstelling tot de meeste bezoekers aan die regio, zullen zij geen oog hebben voor het nabijgelegen Alhambra, maar de focus ligt volledig op en rond de atletiekbaan. ATR is daar met een multidisciplinaire groep atletiek talenten op trainingsstage, zowel ter voorbereiding op wedstrijden als om te leren trainen en het belang te leren van herstel. Het moet een leerzame periode zijn voor alle atleten en zeker ook voor Reeuwijker Robin de Haan. De 800 meter loper heeft het in ieder geval heel erg naar zijn zin: “Ja, het is heel erg leuk hier. Met die warme temperaturen, is het veel beter weer om in te trainen. Ook trainen Thijmen (zijn trainingsmaatje bij ATR) en ik een week veel meer dan normaal, eigenlijk iedere dag.” Dat wil best wat zeggen, want normaal gesproken levert Robin al een behoorlijke trainingsinspanning.

Deels op de vertrouwde atletiekbaan van zijn Sportclub Reeuwijk, deels bij ATR in Rotterdam en daarnaast doet hij ook de nodige duurtraining voor zichzelf, bijvoorbeeld in het plassengebied van de Reeuwijkse Plassen. Maar in de Spaanse zon, gaat alles dus nóg intensiever: “Op een trainingsdag doen we in de ochtend een duurloop van 40 tot 60 minuten. In de middag doen we dan baanschema trainingen. Bijvoorbeeld 10x 600 meter of 5x 5 minuten, afgewisseld met 6x 300 meter.” Veel tijd om van de omgeving te genieten is er dus niet. Al met al hoopt Robin met de trainingsarbeid die hij nu vroeg in het seizoen investeert zijn prestaties dit jaar verder te verbeteren.

Zijn 3e plaats op de 800 meter bij het Nederlands Kampioenschap voor junioren in 2022 smaakte naar meer en dus moet er hard gelopen worden. Hard en veel… “Aan het einde van deze trainingsstage van donderdag tot donderdag zullen we uiteindelijk op zo’n 120 kilometer uitkomen”. De groep van ongeveer 10 marathonlopers van Sportclub Reeuwijk die komende zondag aan de start staan van de NN Rotterdam Marathon hebben daar zelfs ontzag voor. Bijna drie marathons in één week…dat is pittig!

En Robin de Haan? Nou, die gaat voorlopig lekker door met trainen. “Hierna ga ik nog een weekendje naar Soest met het hele ATR MiLa.” Natuurlijk in de hoop en verwachting dat die trainingsarbeid later dit seizoen rendement gaat opleveren.

We gaan het volgen!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp