Zilvervloot voor Goudse roeiers in Gent

De junioren wedstrijdroeiers van Gouda hebben afgelopen Paasweekend bij de International Spring Regatta in Gent (België) maar liefst 5 zilveren medailles behaald. Met tegenstanders uit België, Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië, Nederland Noorwegen, Gibraltar en zelfs uit China is in verschillende samenstellingen deelgenomen aan 19 wedstrijden. Emma Wissing (13 jaar) was dit keer met 3 keer zilver uit 3 wedstrijden de grote uitblinkster.

De wedstrijden in Gent worden verroeid in heats van 5 ploegen, maar uiteindelijk wordt er per wedstrijd een totaal klassement opgemaakt over alle heats, waarvan de drie best geklasseerde ploegen de medailles verdelen. Op zaterdag is de heat indeling geloot. Op zondag is die gebaseerd op de uitslag van zaterdag: de snelst vijf ploegen van zaterdag zitten zondag in de eerste heat, daarna de volgende vijf in de tweede heat, etc. Ploegen die alleen op zondag starten worden in de laatste heats ingedeeld op loting.

Foto: Jaap Krijtenburg.

De omstandigheden waren met weinig wind en een lekker zonnetje beide dagen ideaal, voor roeien dan. Slechts enkele malen verstoord door de golven van een reddingsboot, die een omgeslagen skiff uit het water moesten vissen. Een snel handelende Goudse coach wist dat zondag te voorkomen door samen met 2 andere omstanders een voor de start omgeslagen Chinees meisje snel uit het water te halen en weer in de boot te zetten. Daardoor hoefde Emma, die in de heat daarna startte, niet in een golfslagbad haar race te roeien en kon ze haar heat winnen en een welverdiende zilveren medaille aan haar prijzenkast toevoegen.

Emma had zaterdag samen met haar maatje Milou (15) van roeivereniging Iris ook al een heat gewonnen in de WU17 2x (Women Under 17 dubbeltwee) door de nr 2 in een zinderende eindsprint met 0,08 sec te verslaan. Ook dat leverde haar een zilveren medaille op. Zondag deden de beide dames het nog eens dunnetjes over met een 2e plaats in hun heat en wederom een zilveren medaille in het eindklassement.

Foto: Jaap Krijtenburg.

Hugo (15) deed in de MU17 1x het zelfde. Zaterdag heatwinst en zilver en zondag 2e in de heat en wederom zilver. Daarnaast haalde hij nog twee 4e plaatsen in de dubbeltwee. Zaterdag door met Timme hun heat te winnen, zondag met Thijs door 3e te worden in hun heat. Helaas was een van de ploegen die zaterdag niet mee deed in de laatste heat net een fractie sneller en wist er met het brons vandoor te gaan.

Verder waren er nog heatwinsten voor Bente (WU19 1x), Mees (MU17 1x) en Ruben (MU15 1x) en 2e plaatsen in de heat voor Dauwe en Mees (MU7 2x) en Dauwe, Thijs, Timme en Mees (MU17 4x). Uiteindelijke totaalscore was 5 keer zilver, 4 keer 4e, 1 keer 5e, 5 keer top 10 en 4 keer top 15.

Grote dank gaat uit naar de ouders van de roeiers voor hun enthousiaste support en vooral voor alle hulp bij de vele logistieke zaken die bij zo’n intensief weekend in het buitenland komen kijken.

Welverdiend Zilver Foto: Toine Vergroesen

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp