Sieb Griede naar European Cadet Cups in Tsjechie

Twee maanden geleden werd de Bodegraafse Sieb Griede, naar aanleiding van zijn prestaties op de zogenoemde ‘meetmomenten’, door de judobond geselecteerd om deel te gaan nemen aan het kwalificatietraject voor judoka’s onder 18 jaar. Afgelopen weekend reisde de Chikara Sport judoka met zijn coach Eric Zwaan af naar Teplice in Tsjechië voor zijn eerste Judo European Cadet Cup. In de eerste voorronde werd hij vrij geloot, waardoor zijn eerste partij,  tegen een sloveense judoka, in de tweede rond plaats vond.

Deze partij wist hij mooi naar zich toe te trekken en won. In de derde ronde kwam hij uit tegen een Servische judoka. Helaas verloor hij deze, ondanks sterk judo. Omdat deze tegenstander uiteindelijk ook geëlimineerd werd in de voorrondes, was daar voor Sieb geen herkansingsmogelijkheid. Aansluitend aan het toernooi neemt Sieb deel aan de 3-daagse internationale trainingsstage die gekoppeld is aan dit toernooi.

Over zes weken reizen zij af naar een toernooi met stage in Zweden. Daar sluiten ook Bianca Ghatias, Christian Opmeer en Sem Langerak aan. Bianca Ghatias kwam dit weekend uit op de Soevereincup in Lommel-België. Na haar herkansing verloor ze helaas haar wedstrijd om het brons, en werd vijfde.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter