Indrukwekkende Paaszang door Promising Voices op Stille zaterdag

Op Stille Zaterdag 8 april 2023 vond er een prachtige Paaszang plaats, genaamd “Because He Lives”, uitgevoerd door Promising Voices onder leiding van dirigent Leon van Veen. Het concert werd gehouden in een goed gevulde kerk en nam het publiek mee op een reis door de thema’s van lijden en verlossing die zo nauw verbonden zijn met het Paasfeest.

Het concert begon met het klassieke Agnus Dei, dat door het koor indrukwekkend en indringend werd gezongen. Hiermee werd de toon gezet voor de rest van de avond. Solist Arwin Roos bracht vervolgens het gesprek tussen Jezus en zijn vader in de hof van Getsemane voor Hij stierf ten gehore, begeleid door het koor. Het lied was ontroerend en zorgde voor een emotionele sfeer in de kerk.
 

Daarna nam het koor het publiek mee langs de Via Dolorosa, de lijdensweg van Jezus door de oude stad van Jeruzalem. Het lied was indrukwekkend en gaf de bezoekers het gevoel alsof ze zelf door de straten van Jeruzalem liepen. Na dit intense stuk volgde een samenzang: ‘Hij kwam bij ons heel gewoon’.
 

Het concert vervolgde met het krachtige lied ‘The day He wore my crown’, waarin het koor het ultieme offer van Jezus bezingt. Het stuk werd door de sopranen prachtig gezongen, terwijl de andere stemmen het lied tot grote hoogte brachten. Daarna volgde uit de Mattheus passie ‘Wir setzen uns mit Tränen nieder‘, waarin de bedroefdheid en dankbaarheid voor het offer van Jezus centraal stonden. De kerk werd donker en het koor en het publiek zongen samen het indrukwekkende ‘Als alles duister is’. Langzaam gingen er steeds meer lichten aan, wat een prachtig effect gaf.

Het concert vervolgde met het krachtige lied ‘Forever’, waarin alles besloten ligt: van offer naar sterven, opstanding en hemelvaart. Het koor bouwde het lied op van ingetogen naar krachtig en zong het luidkeels. Het volgende nummer was de titelsong van het concert, ‘Because He lives’. Het lied is een geloofsbelijdenis: ik leef omdat Hij leeft, amen! Het concert werd afgesloten met het jubelende Halleluja uit de Messiah van Georg Friedrich Händel, gezongen door het koor. Het opwekkingslied ‘Jezus alleen’ werd vertolkt door soliste Marijke Verhoeven, waarna het koor samen met soliste Lianne Stolwijk afsloot met het uitbundige ‘Alive forever Amen’, een lied van redding en bevrijding, want Hij leeft.
 

Na deze prachtige muzikale reis konden de bezoekers huiswaarts keren met het als laatste samen gezongen “U zij de glorie” in de oren en op de tong: “U zij de victorie, nu en immermeer!”

Kortom, de Paaszang Promising Voices op Stille zaterdag 8 april 2023 was een waar spektakel en een absolute aanrader voor iedereen die van zang en muziek houdt. Het koor wist met veel passie en overgave het verhaal van Pasen te vertellen en het publiek te ontroeren en te inspireren. Het was een indrukwekkende ervaring die nog lang in de herinnering zal blijven. We kijken alvast uit naar de volgende editie van deze Paaszang en andere evenementen van Promising Voices.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp