Elke derde zondag van de maand organiseert Boek en Troost het ROUWCAFÉ

Een veilige en welkome plek voor iedereen die door de dood een dierbare moet missen. Of dat nu je partner, ouder, kind, vriend/vriendin is, het Rouwcafé biedt gelegenheid om in een ongedwongen sfeer lotgenoten te ontmoeten. Aan de hand van een thema, verhaal of gedicht kunnen ervaringen worden uitgewisseld, kun je je eigen verhaal spiegelen aan dat van anderen, kun je dat wat je raakt bespreekbaar maken, dat intense gemis, dat diepe verdriet. Door dat samen te delen, kan het begin zijn van het ervaren van meer rust, van je niet meer zo helemaal alleen voelen.

Het thema van april: Op zoek naar het licht

April is de maand van Pasen. In alle winkels liggen de paaseieren voor het grijpen. Het ei als symbool voor het nieuwe leven. Dit is een thema waar ieder mens wel eens bij stil staat. Maar vooral in perioden van rouw komt de vraag pijnlijk omhoog: “Hoe kom ik vanuit mijn verdriet weer tot leven, tot nieuwe impulsen, tot inspiratie?”
“Hoe, waar en wanneer kan ik weer “licht” toelaten?”

In het Rouwcafé wisselen we ervaringen uit: wat heb je gehoord, wat deed het met je, wat kunnen we ervan leren?

Zondag 16 april 2023, aanvang 15:00 – 17:00 uur.

Ontmoetingscentrum van Noord, Lekkenbrug 1, Gouda

Kosten, € 5,00 incl. consumpties

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp