Wim van Loon exposeert bij Firma van Drie in Gouda

Wim van Loon – Scratching the Surface

In de tentoonstelling ‘Scratching the Surface’ zijn kunstwerken te zien uit drie series waaraan Wim van Loon tussen 2019 en nu aan heeft gewerkt: ‘Over Licht’, ‘Lux Ecce Surgit Aurea’ en ‘De Vormen van de Lente’.

Van Loon werkt graag in series, waarbij hij verschillende technieken en materialen combineert. Deze manier van werken biedt veel mogelijkheden om een ​​onderwerp op verschillende manieren te benaderen. De tentoongestelde werken zijn een verkenning van de relatie tussen en de wisselwerking van vorm en ritme, kleur en verbeelding, de impact van licht. Uitgangspunt zijn de observaties van de kunstenaar, wat hij in het alledaagse om zich heen ziet.

In de tekeningen is gewerkt met verschillende technieken. De basis van elk werk is grafisch. Het begint met een serie afdrukken van loodgravures die later samengevoegd worden tot één beeld en bewerkt worden met pure pigmenten, inkt of pastels. Een enkele versie blijft onbewerkt.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp