Werkgroep A12 Gouda-Reeuwijk boekt klein succes

De Werkgroep A12 Gouda-Reeuwijk die onder meer de geluidshinder en overlast voor de gezondheid op de agenda zet heeft een klein succes geboekt. Meer den 1758 inwoners van beide gemeenten ondertekenden recent een petitie en ondanks dat Rijkswaterstaat tot nu toe niet met een bevredigend antwoord is gekomen, geeft wel de politiek in zowel Gouda, Bodegraven-Reeuwijk als in de Provincie Zuid-Holland inmiddels wel gehoor.

Fractie PvdA Gouda

De fractie van de Goudse fractie van de PvdA dient woensdag 12 April in de Gemeenteraad een motie in die de overlast veroorzaakt door de A12 als onderwerp heeft. In deze motie wordt de gemeente Gouda opgeroepen om samenwerking te zoeken met de gemeente Bodegraven- Reeuwijk en waar mogelijk samen met de provincie Zuid-Holland om de overlast aan te pakken. Er wordt gevraagd om gezamenlijk in gesprek te gaan met Rijkswaterstaat.

In deze motie wordt aangedrongen op aanvullende metingen en het in kaart brengen van mogelijkheden om de overlast terug te brengen voor de bewoners die in de nabijheid van snelwegA12 wonen.

De Werkgroep is verheugd met deze stap en roep zoveel mogelijk inwoners op aanwezig te zijn tijdens de raadsvergadering aanstaande woensdag 12 april in het Goudse Huis van de Stad. De raadsvergadering begint om 20 uur.

Waar: Huis van de stad, Burgemeester Jamesplein 1
Wanneer: 12 april 2023
Hoe laat: vanaf 20 uur

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp