Test je natuurkennis

Speciaal voor de Paasdagen heeft Zuid-Holland landschap een vrolijke paaspuzzel samengesteld.

Denk je dat jij alle donzige jonge vogels en eendjes kunt herkennen? Doe dan mee met de Quiz. De antwoorden krijg je achteraf.

Veel succes en natuurlijk hele fijne paasdagen!

Test hier je Natuurkennis

Zuid-Holland Landschap

Sinds 1934 zet het Zuid-Hollands Landschap zich in voor de natuur in de drukste provincie van Nederland. We zijn een stichting van en voor natuurliefhebbers. Een club van samenwerkende boswachters, donateurs, vrijwilligers, dagjesmensen, biologen, partners en betrokken inwoners. Samen omarmen we het groen in onze provincie.

65 medewerkers zetten zich elke dag in voor de natuur in de drukste provincie van Nederland. Deskundige, enthousiaste medewerkers, met een groen hart. Dat doen we voor de natuur, en voor jou. Al in 1934 zagen onze oprichters dat een gezonde balans tussen mens en natuur essentieel is voor een gezond leven. En hoe meer gebouwen en wegen en inwoners erbij komen, des te belangrijker is het om op te komen voor de natuur in Zuid-Holland. Daar stropen we iedere dag onze mouwen voor op.

120 gebieden

Het Zuid-Hollands Landschap onderhoudt 4700 hectare natuur, verdeeld over circa 120 natuurgebieden in Zuid-Holland. Dit loopt uiteen van veenweidengebied tot ziltig moerasland en van duin tot bos. Daarnaast beheren we landgoederen, eendenkooien en monumenten.

Dat kunnen we niet alleen. Om kwetsbare natuur te beschermen werken we nauw samen met vrijwilligers, overheden, collega-organisaties en agrariërs. En natuurlijk onze vele donateurs en supporters. Namens al deze natuurliefhebbers gaan onze boswachters iedere dag op pad. Weer of geen weer.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp