Portret van architect Hertzberger met inleiding

De wereldberoemde architect Herman Hertzberger (90) wil aan het eind van zijn carrière bewijzen dat zijn sociale en duurzame visie op architectuur nog altijd levensvatbaar is. In de documentaire The Proof of the Pudding strijdt hij voor de transformatie tot woningen van zijn meest iconische gebouw: het voormalige ‘Centraal Beheer’-kantoor in Apeldoorn. Voorafgaand aan de film op vrijdag 14 april bij Parkvilla verzorgt CAS Alphen (Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Alphen) een inleiding.

Zijn gebouwen en ideeën zijn wereldberoemd en worden nog altijd bewonderd en bestudeerd. Hertzberger is op 90-jarige leeftijd nog steeds actief. Zijn meest iconische gebouw, ‘Centraal Beheer’ uit 1972, wordt getransformeerd van verlaten kantoorgebouw tot een hedendaagse, duurzame plek voor wonen, werken en recreëren. Hertzberger noemt deze transformatie ‘the proof of the pudding’, omdat zijn structuralistische idealen uit de jaren 60 en 70 al beoogden dat gebouwen flexibel en duurzaam moesten zijn. De volgende vragen komen in de documentaire naar voren: is de huidige tijd nog ontvankelijk voor zijn visie? Wat prevaleert? Winstgevende vierkante meters of ruimte voor mensen? In de documentaire leren we Hertzberger kennen als een gedreven, humoristisch en bescheiden mens.
 

Meer info en tickets: parkvilla.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp