Op pad met Rob van Muilekom langs Oude Hollandse Waterlinie met de nieuwe wandelgids

Stichting Oude Hollandse Waterlinie (SOHW) heeft, met dank aan het prins Bernard cultuurfonds, een nieuwe wandelgids uitgebracht. In de wandelgids staan historische wandelingen met leuke weetjes over de verschillende routes. Vandaag ontving Rob van Muilekom, gedeputeerde van de provincie Utrecht, de nieuwe wandelgids uit handen van Anastasia van der Lugt, directeur van de stichting.

Tijdens de wandeling, die plaats vond in Woerden, werd een groot deel van etappe 7 gelopen langs de voormalige vestinggracht. De diverse historische feiten, onder meer uitgebeeld met behulp van de VR paal, droegen bij aan de belevering van het verleden in het heden.

Wandelaars kunnen in elf etappes door het gebied van de Oude Hollandse Waterlinie lopen. Van Slot Loevestein tot aan het Muiderslot en dwars door het fraaie Groene Hart. Zowel in het buitengebied als in de vestingsteden langs deze waterlinie zijn veel kenmerkende punten opgenomen die de wandelaar informeren over de spannende geschiedenis. Met QR-codes kunnen de wandelaars zich verder verdiepen in de omgeving. In de gids zijn ook verwijzingen naar eerdere projecten, die mede gefinancierd zijn door de provincie Utrecht, te vinden, zoals interactieve games en VR palen. De etappes zijn gekoppeld aan het Openbaar Vervoer netwerk.

Stichting Oude Hollandse Waterlinie houdt zich bezig met het beleefbaar maken en houden van de oudste verdedigingslinie. Door middel van publicaties, tentoonstellingen en educatietrajecten wordt de historie levend gehouden en worden de recreatieve mogelijkheden van het gebied blijvend onder de aandacht gebracht. Daarnaast heeft de stichting ten doel om de vestingsteden, waterschappen en provincies in het gebied te verbinden in het gezamenlijk belang om de Oude Hollandse Waterlinie te behouden voor toekomstige generaties.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp