Mooie mix aan gesprekken in Reeuwijk-Brug

Bij zijn kennismakingstoer in Reeuwijk-Brug heeft burgemeester Michiel Grauss veel gesprekken kunnen voeren met vertegenwoordigers van uiteenlopende organisaties. Het leverde hem indrukken op van natuur en recreatie, toerisme, historie, wonen en winkelen, evenementen, sport en welzijn en gezondheidszorg. “Reeuwijk-Brug heeft heel wat te bieden aan haar inwoners. Dat hadden wij zelf al enigszins ervaren, omdat we sinds kort in deze kern wonen en al wat konden rondkijken en winkelen,” zo sprak de burgemeester na afloop van de toer, die hij deels samen met zijn vrouw Agnes maakte.

Landal

’s Ochtends werd een bezoek gebracht aan Landal De Reeuwijkse Plassen. Daar werd direct de kracht van onze gemeente duidelijk met de groene en waterrijke kwaliteiten. Of zoals Parkmanager Kim de Leeuw het zei: “Het buitenleven is voor onze gasten alom in deze omgeving aanwezig. Het grootste deel van onze 283 recreatiewoningen ligt aan het water en dat biedt extra kansen voor varen, suppen, vissen, genieten van watervogels, noem maar op.” Frontofficemanager Petra Roos: “Het is prachtig dat kinderen op warme dagen zo van het terras op hun luchtbed in het water kunnen stappen.” Bij een korte rondgang over het park en kijkje in een bungalow viel het de burgemeester op dat het buitengevoel ook in de woning aanwezig is. “Mooie woningen die door situering, ramen en terras direct contact met buiten hebben, een aantrekkelijk park en een prachtige omgeving. We zijn trots op deze en andere voorzieningen die Bodegraven-Reeuwijk op de kaart zetten voor toeristen.”

Surfclub

Eén van die voorzieningen is Wind Surf Club Reeuwijk. Bestuursleden gaven uitleg over de vereniging die inmiddels 48 jaar bestaat en ca. 300 leden telt. Theo Versteeg: “Onze leden hebben met de surfplas een geweldige locatie. Met 12Surf kunnen ook niet-leden hier windsurfspullen huren. Zo komen uit diverse windstreken surfers naar Reeuwijk. Daarnaast laten wij de jeugd o.a. via het Bravo-project kennismaken met deze actieve sport.” De burgemeester maakte aansluitend een rondgang met boswachter Ties Ittmann die vertelde over de Reeuwijkse Hout, met de combinatie van natuur en recreatie. “Er komen ontzettend veel wandelaars, fietsers en zwemmers af op de surfplas en het natuur- en vogelgebied.” Ook op de nieuwste aanwinsten: de uitkijktoren en het free running park, verfraaid door een street art kunstenares.

Streekmuseum

Het bezoek aan het Streekmuseum smaakte de burgemeester naar meer. Hij komt zeker een keer terug voor een uitgebreider bezoek. Hij was onder de indruk van de oudheidkundige collectie, die in het nieuwbouwdeel straks wordt uitgebreid met digitale presentatievormen, zodat ook jongere publieksgroepen worden bediend. De burgemeester ontving enkele presentjes van het Streekmuseum, waaronder het ‘plaatjesboek’ en kalenders van Reeuwijk. Vervolgens bezocht de burgemeester het Huis van Alles annex bibliotheek. Er was een ontmoeting met mensen van de bibliotheek, Dorpsteam Reeuwijk-Brug, Stichting Volksvermaak Reeuwijk en Comité 4 mei Reeuwijk. Dennis van der Made van Volksvermaak Reeuwijk: “We organiseren leuke evenementen voor de inwoners van Reeuwijk-Brug zoals Koningsdag, Bruisend Reeuwijk en de drukbezochte kinder- en tiener-discoavonden in Cheers!”

Rietveldwoningen

Wandelend richting winkelcentrum Miereakker werden huurwoningen van Woningbouwvereniging Reeuwijk bekeken, waaronder de in ere herstelde Rietveld-woningen. Tevens kreeg de burgemeester uitleg over het grootschalige herinrichtingproject van de openbare ruimte in Reeuwijk-Brug West en zag hij de nette resultaten op diverse plekken. Op de Miereakker bezocht Grauss enkele winkels en sprak met bestuursleden van de winkeliersvereniging. Voorzitter Ernst-Willem van der Lee: “Het is bijzonder dat wij als winkelcentrum al jaren geen leegstand kennen. Dit tekent de geslaagde opzet van ons centrum, de samenwerking en de aantrekkingskracht voor het winkelend publiek uit de wijde omgeving, versterkt door leuke activiteiten. We hopen dat de huidige wegwerkzaamheden mensen er niet van weerhouden bij ons te komen winkelen.”

Reehorst

Bij het zorgcentrum Reehorst waren er gesprekken met personeel en bewoners. Michiel Grauss was onder de indruk van de ambiance en veelheid aan activiteiten die in het complex plaatsvinden. De burgemeestersvrouw schoot bewoners even te hulp met hun spelletje. Bij een toer door Reeuwijk-Brug mag een bezoek aan zwembad De Fuut niet ontbreken. Erik van Leeuwen vertelde hoe zo’n 200 vrijwilligers het zwembad draaiende houden. “We vervullen een belangrijke functie voor Reeuwijk en de regio. Het is grappig dat we soms plat Haags horen; dan blijken dat mensen te zijn die hier ooit op de camping stonden en nu nog graag ons zwembad bezoeken.” Burgemeester Grauss: “Voor mij hét bewijs dat het zwembad en de vele andere voorzieningen en organisaties allemaal hun steentje bijdragen aan een levendig en aantrekkelijk Reeuwijk-Brug.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp