Herinrichting Gasthuiskapel van Museum Gouda nadert voltooiing

Altaarstukken en cartons krijgen nieuwe vaste plek

De herinrichting van de gasthuiskapel van Museum Gouda nadert zijn voltooiing met het ophangen en installeren van de enorme altaarstukken en metershoge tekeningen voor de beroemde Goudse Glazen van de Sint-Janskerk. Dit religieuze erfgoedensemble, dat de Beeldenstorm overleefde, krijgt hiermee een erepodium in de nieuwe vaste presentatie van het museum. Ook wordt licht geworpen op de zeventiende-eeuwse Goudse schuilkerken. Topstukken uit eigen collectie worden gecombineerd met bruiklenen van de Sint-Janskerk, het Rijksmuseum en de Oud-Katholieke Kerk in Gouda.

De kapel opent aanstaande zaterdag 8 april de deuren weer voor het publiek. Behalve de kapel is ook de aangrenzende zaal met martelwerktuigen weer geopend, evenals de museumingang aan de Oosthaven 9 en de museumshop.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp