Geen eigen glijbaan op het trapveldje

Speeltoestellen van particulieren mogen niet in de openbare ruimte geplaatst zijn. In het verleden kon u toestemming vragen om een eigen speeltoestel in de openbare ruimte te plaatsen. Denk aan een trampoline op een grasveldje, een glijbaan op de stoep of een zwembadje op het pleintje. Tegenwoordig is dit verboden.

Dit heeft alles te maken met de veiligheid en de verantwoordelijkheid. De speeltoestellen van de gemeente, die bijvoorbeeld in de speeltuintjes zijn geplaatst, voldoen aan allerlei eisen. Ze staan ‘nagelvast’, bezitten een veiligheidscertificaat, staan op veilige afstand van elkaar en van andere obstakels en voldoen aan alle wettelijke verplichtingen. Ook worden die speeltoestellen meerdere keren per jaar gekeurd.

Dat is meestal niet het geval met uw eigen speeltoestellen. Voor speeltoestellen die niet door de gemeente zelf zijn geplaatst, kan de gemeente daarom niet instaan voor de veiligheid. Daarom vraagt de gemeente u om schommels, speelhuisjes, trampolines en andere speeltoestellen op uw eigen grond te houden of weer naar uw eigen tuin te plaatsen als ze nu nog in de openbare buitenruimte staan. Zo kunnen de kinderen onder uw eigen toezicht nog steeds lekker blijven spelen, en houden we de buitenruimte veilig en netjes.

Heeft u hier vragen over? Stel ze aan de beheerder Groen en Spelen van de gemeente, de heer J. Klomp, via info@bodegraven-reeuwijk.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp