Zesde plaats voor synchroonzwemsters BZ&PC op het NJK

In het weekend van 1 en 2 april vond het NJK-synchroonzwemmen plaats in het Sportcomplex Koning Willem Alexander te Hoofddorp. BZ&PC nam deel met een ploeg die bestond uit zeven synchroonzwemsters: Josefien Beuk, Megan Amling, Felicia Leemburg, Feline Ewalds, Isabel van den Hoeven, Maike van Vliet en Eva Vrieswijk.

Naast de zwemsters en trainsters waren ook de vrijwilligers Wilma van Oossanen, Sabine van Oossanen, Rolinda Koster-de Wit en Shirley Zwaan afgereisd naar Hoofddorp om te jureren.

Op zaterdag 1 april werden de technische uitvoeringen gezwommen. De zwemsters zwemmen dan een kür waarin 5 elementen verplicht gezwommen moeten worden in een vaste volgorde. De uitvoering wordt beoordeeld op uitvoering, impressie en op de verplichte elementen. BZ&PC zwom op de muziek “Born to be Alive” 56,3816 punten bij elkaar en bereikte daarmee een zesde plek.

Op zondag 2 april vond de finale plaats en werden de vrije uitvoeringen gezwommen. Bij een vrije uitvoering zijn er geen verplichte elementen of volgorde die aangehouden moet worden en zijn de zwemsters dus vrij in hun choreografie. Een vrije uitvoering wordt beoordeeld op uitvoering, artistieke impressie en de moeilijkheid. Op de klanken van “Jersey Boys” wist de ploeg 59,7000 punten te halen.

Met de punten voor de technische uitvoeringen en de punten die tijdens de finale behaald werden wisten de meiden met 116,0816 hun zesde plek te behouden. Trainsters Michelle van der Wouden en Louise de Vreugd gaven aan verschrikkelijk trots te zijn op de prestatie van de junioren ploeg.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp