Vijf nominaties voor de RijnKUNSTprijs

Momenteel zijn in de Woerdense bibliotheek de inzendingen voor de RijnKUNSTprijs 2023 te bewonderen, georganiseerd door de Woerdense Stichting KUNSTaandenRIJN. De professionele jury heeft inmiddels vijf kunstwerken genomineerd voor de juryprijs.De jury bestaat uit Karel van den Bosch (Cultuurlokaal), Stephanie Rompa (Stadsmuseum), Arthur Koopmans (winnaar van vorig jaar in de categorie 2D) en Gerrit Peele (beeldhouwer en docent).

Nominaties

De jury heeft de volgende werken genomineerd voor de prijs. In de categorie 2D:

·         Fons van de Reep, “Verfbladders” (fotografie);

·         Nelleke Kuijpers, “Gestapeld blauw” (acryl op doek)

·         Selma van Diepen, “Jonge zwaantjes”(olieverf op linnen);

In de categorie 3D:

·         Inge Sips, “Vlooiencircus” (geschilderd op een uitgeblazen kippenei)

·         Anneke Winsemius, “Ode aan m’n herbarium” (in de vorm van een leporello).

De winnaars van de juryprijs zijn de werken in categorie 2D en 3D die de hoogste waardering van de jury hebben gekregen. Uit de overige inzendingen wordt de winnaar van de publieksprijs gekozen, op grond van het aantal punten dat is toegekend door het publiek via de stemformulieren die in de bibliotheek aanwezig zijn. Iedereen kan nog tot en met 11 april een stem uitbrengen.

De winnaars ontvangen een trofee, gemaakt en gesponsord door Gerrit Peele van Natuursteentijd en door Het Steenen Huys.

Alle inzendingen zijn tot en met 17 april nog te zien. De prijsuitreiking vindt plaats op 14 april om 17.30 in de Bibliotheek het Groene Hart. Dan wordt ook de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp