Rohda’76 zakt naar de middenmoot

Na het 2-1 verlies bij VEP is de vierde plaats voor Rohda’76 voorlopig uit beeld   

Twee momenten in de gelijk opgaande wedstrijd waren bepalend voor het sterk gehavende Rohda’76 dat vijf basisspelers miste. Al na acht minuten mocht VEP aanleggen voor een vrije trap, een stukje buiten de zestien. Een muurtje van slechts drie man gaf de Woerdense schutter alle gelegenheid om de hoek uit te zoeken: 1-0.
 

In de tweede helft een identieke situatie. Daar ging een buiteling van een VEP-aanvaller aan vooraf waarin de scheidsrechter een overtreding zag van Bojan Lazic. Die had op dat moment al een gele kaart op zak. Opnieuw greep de arbiter naar zijn borstzak en trok de tweede gele kaart, waarna Lazic richting douche kon inrukken en Rohda’76 met tien man verder moest. Bij de vrije trap bleek Rohda’76 hardleers en formeerde weer een muurtje van slechts drie spelers waarna het voor VEP opnieuw een koud kunstje was om de 2-0 binnen te schieten.Jeroen Schouten (r) maakte tegen VEP een sterke indruk.                        (Beeld: Don van der Meer)

Vierde plaats uit zicht

Met een man minder rechtte Rohda’76 de rug, toonde veerkracht en verkleinde via Steven Holthuijsen de achterstand tot 2-1. Ondanks de numerieke minderheid ging Rohda’76 op zoek naar de gelijkmaker, maar die bleef uit. Door het verlies raakt de vierde plaats – die mogelijk recht geeft op deelname aan de nacompetitie – voorlopig uit het zicht. ,,Ik heb daar nog wel vertrouwen in als we deze wedstrijdinstelling vasthouden,’’ ziet trainer Arjen Linstra nog kansen.

Komende zaterdag 8 april komt Rohda’76 niet in actie. De week erop – op zaterdag 15 april – wacht de uitbeurt bij Siveo’60 uit Zegveld.

Door: Ad van den Herik

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp