Historisch Gouda ontdekken vanaf het water? Het kan weer vanaf 6 april

Vaar door de historische grachten van de stad en laat je verrassen.

Je zou het nu niet meer zeggen, maar ooit was Gouda onderdeel van een van de belangrijkste vaarroutes van ons land. Dankzij de strategische ligging tussen de IJssel en de Gouwe werd hier al in de veertiende eeuw een haven aangelegd en maakte Gouda een bloei door als nooit tevoren. De handelsschepen voeren dwars door de binnenstad door de langste sluis ter wereld. Soms betekende dit voor de schippers dagenlang wachten op hun beurt en dat betekende natuurlijk weerhandel voor de winkeliers en bierbrouwers in de stad.

Vanaf donderdag 6 april kun je het hele verhaal ook zelf ontdekken tijden de circa 1 uur durende tocht op Bootje Kaas Gouda, waarbij er soms even geknield moet worden om onder de lage bruggen door te kunnen. Een interactief uitje, bedrijfsuitje, teambuilding dagje, leuk voor jong en oud!

Meer informatie kun je hier vinden

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter