Het watersportseizoen is weer gestart dit weekend

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer Nederlanders doen aan een vorm van watersport in eigen land. Zoals zeilen, roeien, duiken, waterskiën en suppen. Met name sloepvaren, kanoën/kajakken en suppen worden steeds populairder. Maar ook jongeren zijn steeds vaker op het water te vinden. Afgelopen weekend werd het watersportseizoen 2023 officieel geopend. Kortom alle fans van water kunnen hun hart weer ophalen.

Gezellig ontspannen op het water blijkt overigens een van de belangrijkste motieven te zijn. Bij zeilen en surfen voert de kick van water wind en weer de boventoon en roeiers vinden de fysieke inspanning weer heerlijk.

Foto: De Buitenbasis

De plassengebieden

Met de Nieuwkoopse Plassen en de Reeuwijkse Plassen op steenworp afstand zitten we in de regio van Gouda, Woerden, Bodegraven-Reeuwijk en Alphen a/d Rijn midden in een deel van het unieke Zuid-Hollandse plassengebied. De Hollandse Plassen zijn het meeset waterrijke stuk Holland tussen de grote steden. Overigens is dit gebied niet natuurlijk ontstaan, maar volledig ontworpen, bijvoorbeeld door de veenwinning die in dit gebied plaatsvond of zelfs als waterverdedigingslinie.

Er zijn dan ook heel wat watersportverenigingen gevestigd rondom deze plassen. Zoals de Roei- en Zeilvereniging Gouda in Reeuwijk, die al 111 bestaat. De Goudse Watersportvereniging Elfhoeven of de De Nieuwkoopse Roeivereniging De Meije. Kanoën kun je bijvoorbeeld doen bij de Goudse Peddel en wil je op een unieke manier een dag de Nieuwkoopse Plassen in een kayak ontdekken? Dan kun je op pad met de Buitenbasis (een aanrader van de redactie). Kortom genoeg te beleven op het water.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp