Het Stormhuis van Margreet Klaverdijk nu in Woerden

Vanaf april is bij Woerden een folly te zien van Margreet Klaverdijk bouwt “Het Stormhuis” op een locatie aan het Kromwijkerpad, De folly stond eerder bij Folly Art Norg in Drenthe. Die expositie duurde slechts zes weken.

Margreet bewaarde alle materialen van het Stormhuis in de hoop het nog eens te kunnen bouwen. Totdat een bouwlocatie werd aangeboden in Woerden en nadat de bouwvergunning eind 2022 verleend werd begon Klaverdijk met het bouwen. De Folly (een bouwwerk zonder nuttige functie, dat vooral dient om er plezier aan te beleven) blijft twee jaar staan. Een officiële opening wordt nog gepland.

De locatie ligt aan het Kromwijkerpad, een fiets- en wandelpad richting het gemaal. Parkeren is beperkt mogelijk op de Kromwijkerdijk en bij het gemaal Papekop Diemerbroek. Vanaf de Kromwijkerdijk is het ongeveer 200 m lopen.

Er zullen binnenkort replica’s verkrijgbaar zijn van 12 cm hoog.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp