Week van de groene tuin: doe mee!

Van 4 tot en met 10 april is het de Week van de Groene Tuin! Tijdens deze week gaan we zoveel mogelijk onze tuinen en balkons vergroenen. Doe je mee? Met je groene tuin of balkon heb je minder wateroverlast en hittestress door het veranderende klimaat. Met groen verwelkom je ook insecten, vogels en andere dieren en draag je bij aan biodiversiteit. Bovendien krijgen plagen en onkruid in een evenwichtige tuin minder ruimte en zijn minder chemische bestrijdingsmiddelen nodig. Op onze website vind je voldoende inspiratie.

In 7 makkelijke stappen naar een groene tuin

Tuinieren hoeft niet moeilijk te zijn. De folder van de Tuinambassadeurs geeft aan hoe je een groene tuin aanlegt en mooi kan houden. Kijk wel even hoeveel zon je hebt en wat voor soort grond er is. De voorgestelde planten zijn overal verkrijgbaar en het zijn gemakkelijke groeiers. Veel tuinplezier!

Leg een geveltuin aan

Heb je geen voortuin? Maak dan een geveltuin. Zo zorg je eenvoudig voor meer groen. Een geveltuin verkoelt je huis in de zomer en zorgt dat regenwater makkelijker de grond in kan zakken. En het staat ook erg mooi.

Doe mee met NK-Tegelwippen

Is jouw tuin vooral betegeld? Kijk dan eens of je wat tegels kan vervangen door planten. En meld je gewipte tegels dan meteen aan voor het NK Tegelwippen en help Gouda (of Bodegraven-Reeuwijk) naar de overwinning.

Omgaan met droogte en wateroverlast

Door het veranderende klimaat krijgen we steeds vaker te maken met droogte en wateroverlast. Een groene tuin is klimaat bestendig. Kijk hoe je jouw tuin nog meer klimaatbestendig kunt maken! Gouwenaar Pieter heeft in zijn tuin een wadi aangelegd, een verdiept gedeelte dat bij heftige regenbuien vol water loopt en in de zomer droog staat.

Gratis tuinadvies

De Goudse tuinambassadeurs zijn opgeleid door IVN/KNNV en betrokken bij stichting Steenbreek. Gratis advies van de tuinambassadeurs aanvragen?

Meer doen voor planten en dieren

Veel dieren hebben het moeilijk. Bijvoorbeeld egels en wilde bijen. Wil je weten wat je voor hen kunt doen in je (groene) tuin? Lees dan verder bij ons thema biodiversiteit.

Wist je dat onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die omgeven zijn door groen gelukkiger zijn en ook sneller beter als ze ziek zijn!
Voor nog meer inspiratie kun je kijken op de website van de Week van de Groene Tuin.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter