Voortaan koffiedrab in de tuin bij Hortus Populus? Wormen zijn er dol op!

Ben jij zo iemand die na het kopje koffie de koffiedrab weggooit? Niet meer doen, want koffiedrab blijkt een uitstekende bodemverbeteraar te zijn. Dat hebben ze ook ontdekt bij de Hortus Populus in Bodegraven, want sinds kort gebruiken ze daar emmersvol van dit ‘gezonde afval’.

Koffiedrab blijkt niet alleen boordevol organische stoffen en mineralen te zitten, maar ook de wormen schijnen er dol op te zijn. Volgens experts kun je wormen zelfs lokken met een straffe espresso en zoals iedere tuinier weet zorgen ze voor lucht in de grond en bemesten ze met hun uitwerpselen de bodem.

Daarentegen hebben naaktslakken, mieren katten en verschillende parasieten weer een hekel aan koffie. Tenminste tijdelijk. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ze er na een tijdje aan wennen en weer vrolijk terugkomen.

Kortom gooi je koffiedrab voortaan op je planten, in de tuin of op de composthoop of in ieder geval in de groene bak.

Meer over koffiedrab als meststof vind je op deze blog Koffiedik in de Moestuin | De Boon in de Tuin

Hortus Populus

De Hortus Populus is een gemeenschappelijke tuin met verschillende pijlers. Lokale groenten, bloemen en kruiden zonder gif en kunstmest is daar een van, tegelijkertijd wil de Hortus laten zien hoe je op lokaal niveau in belangrijke mate kan bijdragen aan minder verspilling van voedsel en minder voedselkilometers.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter