Burgemeester bezoekt (ook) Streekmuseum Reeuwijk

Te land, ter zee en in de lucht. Onder die noemer bezoekt Michiel Grauss, die sinds begin van dit jaar de nieuwe burgemeester is van wat hijzelf de blauw-groene oase midden in het Groene Hart noemt, alle dorpen en kernen waaruit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is opgebouwd. Bezocht hij al eerder Driebruggen, vandaag was Reeuwijk-Brug aan de beurt.

Ook bij het Streekmuseum in Reeuwijk ging hij even langs. Het museum gaat morgen officieel weer open en komende maanden zal een start worden gemaakt met de nieuwbouw. De witte aangebouwde noodhuisvesting zal dan vervangen worden door een onder architectuur ontworpen aangebouwde vleugel. Geheel in stijl van de oude boerderij.

Tijdens het bezoek bewonderde Grauss ondermeer de ‘oude’ ambtsketen van Reeuwijk uit de tijd dat het nog een zelfstandige gemeente was. Door de werkgroep Communicatie & Marketing werd onder andere een donateurschap 2023 voor het museum cadeau gedaan, zodat de familie Grauss op hun gemak nog eens kan komen kijken. Na zijn bezoek aan het museum ging hij naar het Huis van Alles in Reeuwijk-Brug om kennis te maken met verschillende maatschappelijke organisaties en inwoners die actief zijn in het dorp.

Foto’s: Cornelis Hagen

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter