Schilderijen Anja Stolwijk te zien in Huis van Alles

Van 3 april tot 18 mei 2023 zijn er in het Huis van Alles in Reeuwijk-Brug schilderijen te zien van Anja Stolwijk. Een selectie portretten uit de serie ‘Mooie Mensen’. Er is gewerkt in acryl op canvas. De sobere portretten hebben allemaal dezelfde afmetingen, zijn opgezet in zwart-wit en hebben een kleurige achtergrond.  

‘Het begon allemaal met ‘De stadswachter’, vertelt zij, ‘een verhaal dat ik tegenkwam op internet. De begeleidende foto was gemaakt door Donk foto. Ik nam contact op met de fotograaf en vroeg hem of ik zijn foto mocht gebruiken om er een portret van te schilderen. Hij was akkoord en ik stuurde hem ook een foto van mijn doek. Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar afbeeldingen van gezichten die mij op de een of andere manier aanspraken om te zien wat ik daarmee kon. In die tijd kwam ik ook de volgende uitspraak tegen van Eleanor Roosevelt: Beautiful young people are accidents of nature, beautiful old people are works of art’. Gezichten die een verhaal vertellen zijn vaak mooier of interessanter om te schilderen. Iedere lijn vertelt een verhaal, je hoeft alleen maar te luisteren’. Kijk en oordeel zelf en deel je mening of je ervaring met de schilder’


 Er is ook een kleine serie vlinders. Waarom deze insecten? Eigenlijk kun je een parallel trekken. Vlinders zijn ook kleine kunstwerkjes. De tekening op hun vleugels is de buitenkant die dient om aan te trekken of af te weren. Vlinders fladderen overdag rond, of opereren ’s nachts. Je houdt van ze of je pakt zo snel mogelijk een pantoffel. Pas als je je erin verdiept, kijk je anders naar deze beestjes.
 

Huis van Alles, Van Staverenstraat 39, Reeuwijk-Brug – tel. 0182-395528
 

Expositie te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek tenzij de ruimte wordt gebruikt voor andere activiteiten.   

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter