Tel mee voor de Nationale Bijentelling!

Bijenexperts roepen iedereen op om in het weekend van 15 en 16 april een half uur bijen te tellen. Dat kan in je tuin, op je balkon, of bij een stukje groen in je buurt. Dankzij de tellingen komen we samen steeds meer te weten over de stand van de wilde bijen en andere bestuivers in Nederland. Dat is belangrijk voor de bijen, de natuur en voor ons.

Dit jaar is de zesde editie van de populaire tuintelling. Niet alleen leuk voor families, natuurliefhebbers en tuineigenaren om aan mee te doen, ook ontzettend belangrijk. De helft van de 360 bijensoorten die in ons land voorkomen, zijn namelijk bedreigd. Niet voor niets zijn wetenschappers en natuurliefhebbers bezorgd, en gaat er veel aandacht naar het beschermen van deze mooie en belangrijke diersoort.

Meedoen is gemakkelijk gemaakt, ook voor wie weinig of geen kennis van bijen heeft. Op nationalebijentelling.nl vind je het telformulier en een bijengidsje. Meld je alvast aan voor de Bijentelling en ontvang teltips en bijenweetjes, zo ga je in het weekend van 15 en 16 april goed voorbereid de tuin in.

Wil je nog meer weten?

Er is een online workshop, op 4 april:

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter