“Honderden bezoekers beleven paasverhaal tijdens uniek event in Bodegraven”

Op woensdagavond 29 maart 2023 vond er in het centrum van Bodegraven een uniek paasevent plaats, georganiseerd door de Da Costaschool, Prinses Beatrixschool en Kindcentrum Wereldweijde in samenwerking met verschillende kerken. Het evenement trok honderden bezoekers, waaronder burgemeester Michiel Grauss, die zichtbaar genoot van de wandeling.© Digitale Bodegraafse Krant
 

De paaswandeling begon bij de Da Costaschool en nam de bezoekers mee langs verschillende scènes die het paasverhaal uitbeelden. Zo waren er zwaaiende palmtakken, werd Jezus verraden door Judas en verloochende Petrus Jezus. Met behulp van gidsen werden de bezoekers door de verschillende scènes geleid en beleefden zij het paasverhaal op een interactieve manier.

Het evenement was bedoeld voor de leerlingen en hun ouders van de drie scholen van stichting De Vier Windstreken, maar er was ook veel belangstelling van andere mensen. Ruim 200 vrijwilligers hadden zich ingezet om het paasevent tot een groot succes te maken, van toneelspelers tot catering, techniek, veiligheid, website en logistiek. 

Het initiatief voor de paaswandeling kwam van de drie scholen, die met deze wandeling het paasverhaal op een laagdrempelige manier wilden laten ervaren door hun leerlingen en ouders. Door de samenwerking met de kerken kon het paasverhaal op een unieke en interactieve manier worden uitgebeeld. 

Het paasevent werd afgesloten met een gezellig samenzijn, waarbij de bezoekers konden nagenieten van de wandeling en de verschillende scènes. De organisatie kan terugkijken op een geslaagd evenement en hoopt volgend jaar weer een paaswandeling te kunnen organiseren.

Als herinnering aan het evenement zijn er foto’s gemaakt, die te bekijken zijn in het fotoalbum op https://myalbum.com/album/DCEYrxiojvDSXZ/.

© Digitale Bodegraafse Krant

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter