3D-reconstructie van castellum Laurium

Zo’n 2000 jaar geleden kon je op de plek van Woerden een Romeins legerkamp vinden: castellum Laurium. De resten van dit castellum liggen onder de huidige binnenstad en zijn dus verzegeld voor publiek. Als museum willen het Stadsmuseum Woerden dit erfgoed graag zichtbaar maken. Daarom wordt er een app ontwikkeld rondom een 3D-reconstructie van het castellum.

De 3D-reconstructie is al gemaakt door Ruben Schouten en Jeroen Ammerlaan in opdracht van de gemeente Woerden. Op zichzelf is de reconstructie nog niet publieksvriendelijk. We gaan het daarom inbedden in een aantrekkelijke en interactieve app. Die komt op een scherm in onze nieuwe vaste tentoonstelling over het ‘Verhaal van Woerden’. Aangezien deze tentoonstelling alleen bereikbaar is via een wenteltrap, stellen wij de app ook beschikbaar op een draagbare tablet.

Via de app kunnen bezoekers niet alleen draaien aan het castellum, maar ook in- en uitzoomen. Belangrijke gebouwen krijgen een informatiepunt dat vertelt over de naam en functie van het gebouw. Waar mogelijk geven we zelfs een impressie van het interieur! Tot slot wordt de natuurlijke omgeving van het castellum in kaart gebracht (voor zover bekend is hoe die eruit heeft gezien). Al met al krijgen bezoekers een goed beeld van de indeling, omvang en omgeving van het castellum. Benieuwd? Hieronder geven we een voorproefje!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter