Het Vogelnest lijst Kunstweken kleurrijk in

Het is weer een kleurrijk palet in de klassen en gangen van Het Vogelnest nu de kunstweken hebben plaatsgevonden. Dit project is vast onderdeel geworden van het lesprogramma en laat de leerlingen kennis maken met de levens en (schilder)kunsttechnieken van beroemde kunstenaars. Afgelopen week opende het ‘schoolmuseum’ voor ouders, opa’s en oma’s en andere geïnteresseerden. Met een speurtocht werden ze door alle museumzalen geleid en na afloop kon er wat gegeten en gedronken worden in het museumcafé.

Elke groep zoomde in op een andere schilder. Voor groep 1 en 2 is dat dit jaar kunstenaar en graficus Kandinsky. Zijn kleurrijke expressionisme bleek erg aansprekend voor de jongere kinderen. Zij maakten enkele bekende werken na en maakten zelf een kunstwerk met huizen in zijn stijl met wasco.

Groep 3 en 4 maakte kennis met beroemde popart kunstenaar Andy Warhol en maakte de beroemde zebra’s na. Voor de speurtocht maakte de klas een boom gevuld met kleurrijke ‘bananas’ in zijn stijl.

Voor groep 5 en 6 dook met meester Edgar in het leven en werk van abstracte realisme van Spaanse kunstenaar Joan Miró.

In groep 7 en 8 werd er gewerkt rondom de schilder Pablo Picasso. De informatie over deze schilder werden door de leerlingen gepresenteerd in muurkranten in de klas.

Ook de peuterspeelzaal van Quadrant én het kinderdagverblijf en de BSO van Junis die in de school gevestigd zijn, doen mee aan dit project. “Het is mooi om te zien hoe alle kinderen in dit gebouw met elkaar aan dezelfde dingen werken, dit verbindt hen en dit maakt dit gebouw nu tot één groot kleurrijk museum” vertelt juf Madelief.

Alle prachtige kunstwerken worden door de school tentoongesteld en online gedeeld met de ouders en verzorgers via Social Schools om hen ook mee te laten genieten van de leuke resultaten. Per leerling wordt één kunstwerk ingezonden aan het project kunstwerken om te worden geplaatst in een online museum dat de leerlingen zelf open kunnen stellen voor familie en vrienden. Hier kan (indien gewenst) een aandenken worden gekocht in de museumshop waar het kunstwerk van de leerling geprint wordt zoals schetsboeken of een muismat. Het Vogelnest ontvangt een XXL poster met alle verzamelde kunstwerken van hun leerlingen.

Met de deelname aan het project De Kunstweken en de verkopen uit het gepersonaliseerde museum van de leerlingen wordt Het Jeugdfonds Sport en Cultuur ondersteund. Dit fonds maakt het mogelijk dat kinderen uit minder vermogende gezinnen ook lessen op kunst- en cultuurgebied kunnen volgen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter