Verkenner bestuur Hoogheemraadschap Rijnland aan de slag

Bij de waterschapsverkiezingen van 15 maart werd de BoerBurgerBeweging in Rijnland in een klap de grootste. De partij van lijsttrekker Henk Hazenoot behaalde ruim 16% van de stemmen. Dat betekent 5 zetels in het Algemeen Bestuur van het Hoogheemraadschap. Daarmee zullen ook Valerie van der Burg uit Leiden, Aad Straathof uit Leimuiden, Wilco van Roon uit Reeuwijk en Henk van Egmond uit Nieuwkoop aantreden als bestuursleden in Rijnland. Op donderdag 23 maart werd de definitieve uitslag officieel bekendgemaakt.

Als winnaar van de verkiezingen heeft BBB direct het voortouw genomen bij het formatieproces door een verkenner aan te stellen. Dhr. Jan Swaag uit Barsingerhorn (NH) heeft deze taak op zich genomen en zal met alle gekozen partijen in gesprek gaan. Swaag is een ervaren bestuurder. Hij was twaalf jaar lang fractievoorzitter in de gemeente Hollands Kroon en ook Algemeen Bestuurslid van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. “Daarmee is dhr. Swaag ook goed bekend met het werk van de waterschappen”, aldus Henk Hazenoot.

“We hebben veel vertrouwen in het verkenningsproces voor een nieuw Dagelijks Bestuur van Rijnland. De komende periode staan we voor grote opgaven in het waterschapsgebied. Denk aan voldoende zoetwater van goede kwaliteit. Met de klimaatverandering zijn maatregelen tegen tekorten en overlast van water nog belangrijker geworden voor inwoners en bedrijven, de agrarische sector en de natuur. Ook de vernieuwing van de zuivering Haarlem Waarderpolder en de stijgende tarieven vragen veel aandacht. We zijn blij dat de kiezers dit belangrijk vinden en naar de stembus zijn gegaan”. BBB staat voor een haalbare en betaalbare uitvoering van de wettelijke taken van Rijnland en voor een goede samenwerking in het gebied. Hazenoot: “Dat zoveel kiezers ons daarom hebben gesteund is iets waar we erg dankbaar voor zijn”. Meer info: boerburgerbeweging.nl/waterschappen.

 verkenner Jan Swaag

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter