Druilerig begin van de lente?

Je zou het soms niet zeggen met de regen en wind van de afgelopen dagen. Maar toch is het lente!


Er zijn al veel voortekenen, zo worden de treurwilgen als eerste weer groen, de hyacinten en andere bollen  schieten de grond uit. Het gras wordt groener. De weidevogels zijn alweer terug en verdedigen hun territorium. De eerste jonge gansjes heb al ook gezien.
De lente is begonnen op 30 maart zo stellen de weerdeskundigen. Wanneer de zon loodrecht boven de evenaar staat begint bij ons de lente, zo stellen zij. Maar net nu de zomertijd is ingegaan is het weer nu niet bepaald lenteachtig. Daar zullen we dus nog even op moeten wachten.

Maar daarom is het wel fijn om in ons mooie Reeuwijk te kunnen genieten van de lente verschijnselen. Of je nu gaat fietsen, wandelen langs de Reeuwijkse plassen, of de omliggende polders. Er is zoveel moois te zien.
De weidevogels zijn in mijn optiek al de eerste lentebodes. Ik trek er dan ook graag op uit om deze vogels te kunnen vastleggen met mijn camera. Het geroep van de grutto maakt mij gewoon blij. Zo heerlijk om te horen en de kieviten schreeuwen er door heen omdat ze denken dat hun nest wordt belaagd.

Watervogels liggen te broeden of zoals de futen hun liefdesspel “spiegelen”. Overigens heb ik de eerste jonge fuut op de rug van één de ouders ook al kunnen spotten. Lammetjes die  buiten lopen te dartelen.
Hazen die achteraan elkaar aan een sloot over springen. De ooievaar die terug is in de polder.


Dat zijn toch leuke momenten van de dag, waar je best blij van mag zijn en worden.
Kleine genietmomentjes, of zoals het spreekwoord zegt; “Het zijn de kleine dingen…” Vul zelf maar in.

Geniet maar even mee.


Cornelis Hagen.


Deel dit bericht:

Facebook
Twitter