Cultuurpalet en Castellum verwelkomen duizenden kinderen in theater

Stichting het Cultuurpalet en Castellum streven er beide naar om zoveel mogelijk jongeren in contact te laten komen met kunst en cultuur. Dankzij de samenwerking tussen Castellum en Cees Verboom van Stichting Cultuurpalet ervaren duizenden leerlingen uit de groep 1 t/m 6 deze weken de magie van theater.

Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 maart is de Kleine zaal van Castellum elke dag tot de nok gevuld. In totaal bezoeken in een week maar liefst 2.400 leerlingen uit groep 1 en 2 en hun ouders het theater en gaan zij los op de ritmes van DrumDrumDrum. Nog eens zo’n zelfde aantal van groep 3 en 4 kunnen op 27, 28 en 29 maart genieten van de klassieker Junglebook in de Fonds Alpenzaal. Als kers op de taart gaan de basisschoolleerlingen van groep 6 op 3 en 4 april a.s. naar de miniopera ‘de Barbier’; een bijzondere, moderne en spannende muziektheater voorstelling, gemaakt door Nieuwe Muziekschool Alphen.

Een prachtig voorbeeld van culturele samenwerking in de gemeente Alphen aan den Rijn met als bijkomend voordeel: rode konen, enthousiaste kinderen – en ouders – plus een hoop reuring overdag in het theater.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter