Muziekdocu The incarnations of Willy DeVille

Parkvilla vertoont op 29 maart eénmalig de documentaire Heaven Stood Still: The Incarnations of Willy DeVille. Een portret van het leven en de muziek van DeVille, een unieke artiest die te weinig erkenning heeft gekregen voor zijn unieke positie binnen de traditionele Amerikaanse muziek.
 

Met zijn “Spanish-Americana” was hij een van de meest originele figuren van het rocktijdperk. Niemand nam zoveel verschillende stijlen aan en alles aan hem was kunst. Vele groten uit de muziekscene zoals Bob Dylan, Bruce Springsteen, Bon Jovi bewonderden DeVille. ‘Eigenlijk is er maar weinig bekend over zijn afkomst en privéleven. Dit is een unieke productie en deze docu is ook beperkt te zien in Nederland’, aldus Cindy van der Hoorn van Parkvilla.
 

Wie was Willy DeVille?


DeVille begon zijn muziekcarrière in de punkscene in New York met zijn band Mink DeVille. Geboren als Billy Borsey smeedde Willy voor zichzelf een totaal unieke identiteit. Zijn krachtige zangstem en steeds evoluerende podiumpersonages toverden avontuurlijke uitstapjes naar rhythm-and-blues-, cajun-, salsa-, en tejanomuziek. DeVille verkocht in zijn 35-jarige carrière een miljoen platen in Europa met hits als Spanish Stroll, Hey Joe, You Better Move On. Hij stond op alle grote podia in Europa, maar in zijn thuisland bleef hij bijna volledig onbekend. Je kunt wel zeggen America’s most undiscovered treasure. In 2009 overleed DeVille op 58-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker in een ziekenhuis in New York.
 

Meer info en tickets: parkvilla.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter