Heerlijke feelgood dansfilm Encore in t’ Regthuys

Zin in een lekkere feelgoodfilm in de wereld van de dans? Dan is deze swingende dansfilm met humor en mooie choreografieën zeker de moeite van het kijken waard. Op vrijdag 31 maart, aanvang 20.00 uur, draait Encore (Fr. 2022) van regisseur Cédric Klapisch Met o.a. Marion Barbeau, Pio Marmai en Francois Civil bij de Culturele Vereniging ’t Reghthuys in Nieuwkoop.

De film vertelt het verhaal van de 26-jarige balletdanseres Élise die na een blessure en liefdeskommer haar dansschoenen aan de wilgen hangt. Teleurgesteld reist ze af naar Bretagne om als gastvrouw te werken in een huis vol musici, zangers en dansers. Genoeg inspirerende ingrediënten om aan haar professionele èn persoonlijke leven een broodnodige (hoopvolle) wending te geven. 

Voor Encore castte Klapisch echte dansprofessionals in de dansrollen. Hoofdrolspeelster Marion Barbeau die zelf prima ballerina is bij het illustere ballet van de Parijse Opera, overtuigt met haar naturelle spel.De Israëlische choreograaf, danser, muzikant en componist Hofesh Shechter, één van de grootste smaakmakers binnen de internationale hedendaagse dans, speelt zichzelf.Een film waarbij je zin krijgt om te dansen bij het zien van verschillende dansstijlen zoals moderne dans, breakdance, hiphop en ballet. 

Meer informatie is hier te vinden

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter