Wederom derbywinst voor vriendenschaar 1

De eerste wedstrijd van 2023 stond voor Vriendenschaar 1 in het teken van de zogeheten ‘derby’ tegen Reeuwijk 1, en dat was afgelopen zaterdag wederom het geval. In januari wist Vriendenschaar 1 met 14-20 te winnen.

Reeuwijk bewees eerste helft van deze wedstrijd duidelijk een stokje te willen steken voor herhaling. De ploeg was fel en energiek, en dat maakte de Bodegravers niet op hun scherpst; er werden plaatsfouten gemaakt en de gecreëerde onrust zorgde ook niet direct voor goals. Zo liep Vriendenschaar 1 de gehele eerste helft twee goals achter op de Reeuwijkers.

Na rust leek echter alles met 360 graden gedraaid; de Reeuwijkers konden de energie die zij in de eerste helft tentoonspreiden niet meer tevoorschijn toveren, waar Vriendenschaar juist de rust wist te behouden en middels nette schoten voor het eerst op voorsprong kwam.

Die voorsprong nam vervolgens nog een flinke run, Reeuwijk probeerde het één en ander te forceren door zesmaal achter elkaar te wisselen, maar het mocht niet meer baten. Vriendenschaar 1 won wederom deze derby, ditmaal met 21-14.

Nog maar twee wedstrijden te spelen in het zaalseizoen voor de Bodegraafse selectie, waarvan voor Vriendenschaar 2 op zaterdag 25 maart een kampioenswedstrijd op het programma staat. Om 15.45 uur thuis in de Sporthoeve. Alle support en aanmoediging van harte welkom.

Foto: Fenne van den Hoogenband (van de uitwedstrijd tegen Reeuwijk)

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter