Strafrechter Gerlof Meijer met theatercollege in Parkvilla

Op 25 maart komt Gerlof Meijer naar Parkvilla met het college ‘Strafrecht? Levensecht!’. Hij is de eerste strafrechter met een theatercollege. Meijer is strafrechter sinds 1993 en gaf jarenlang leiding aan rechters. Hij merkte dat er in de samenleving veel vragen leven over strafrecht. Om die reden besloot hij Nederland te informeren over zijn vak.

Op heldere manier geeft Meijer inzicht in dilemma’s. Waarom krijgt een serieverkrachter geen levenslang? Hoe kan het dat een draaideurcrimineel wegkomt met een taakstraf-je? Strafrechters worden vaak weggezet als te soft. Meijer brengt het strafrecht dichter bij de burgers door op indringende wijze antwoord te geven op hun vragen. Meijer wil ook de mens achter de rechter laten zien.

Het rechterswerk vraagt veel denkwerk en is een van de belangrijkste pijlers van onze rechtsstaat. Zonder onafhankelijke rechtspraak geen rechtsstaat, is Meijers opvatting in zijn theatercollege. Een must voor iedereen die geïnteresseerd is in wat een rechter doet.

Meer informatie en tickets: parkvilla.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter