Compost uitdeelactie

Alle inwoners van Bodegraven-Reeuwijk kunnen op zaterdagochtend 25 maart gratis compost af komen halen. De uitdeelpunten zijn te vinden in Bodegraven op het evenemententerrein aan de Burg. Kremerweg, in Reeuwijk-Brug bij de vrachtwagenparkeerplaats aan de Pasteurstraat en in Waarder bij de firma Van Vliet aan De Groendijck.

In Bodegraven-Reeuwijk scheiden we ons afval. U houdt het GFT-afval apart, dat wordt opgehaald en verwerkt tot compost. Door compost te gebruiken in de tuin, groeien uw planten beter. Als service kunnen alle inwoners van onze gemeente op zaterdagochtend 25 maart gratis drie zakken GFT-compost afhalen.

  • Af te halen: Zakken met compost à 30 liter / ongeveer 18 kilo
  • Wanneer: 25 maart, tussen 9 en 12.30 uur
  • Waar: Bodegraven (evenemententerrein, Burg. Kremerweg), Reeuwijk-Brug, (vrachtwagenparkeerplaats Pasteurstraat), Waarder, (firma Van Vliet De Groendijck)
  • Wie: Alle inwoners van Bodegraven-Reeuwijk. Neem een geldig legitimatiebewijs mee waaruit blijkt dat u hier woont.

U kunt gratis drie zakken GFT-compost afhalen. Wilt u meer dan drie zakken meenemen? Dan betaalt u voor elke zak extra het symbolische bedrag van € 0,50, met een maximum van tien zakken. U kunt ook met PIN betalen. Eén zak bevat 30 liter compost en weegt ongeveer 18 kilo. Voor alle locaties geldt: zolang de voorraad strekt. Op is op!

Wat doet compost?

Het door u ingeleverde GFT-afval wordt verwerkt tot compost, een natuurlijke bodemverbeteraar. Compost kunt u gebruiken in de tuin, voor groenten en fruit, struiken, gazon, kruiden, vaste planten en éénjarige bloemen. Ook kunt u het toepassen in plantgaten voor bomen en struiken, als bijmenging in zaai- of potgrond of bij de aanleg van het gazon. Compost maakt kleibodems lichter en brengt de zuurgraad van de bodem tot optimale waarde. Daarnaast beschermt compost de planten tegen parasieten en ziekten en verbetert compost de smaak van de gekweekte groenten. De compost wordt regelmatig gecontroleerd en is van goede kwaliteit.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter